Araba Almayı Düşünenler Dikkat! 2024 Model Elektrikli Renault 5 Piyasayı Alt Üst Etmeye Geliyor! İşte Detaylar...

Araba Almayı Düşünenler Dikkat! 2024 Model Elektrikli Renault 5 Piyasayı Alt Üst Etmeye Geliyor! İşte Detaylar...
Renault, 2024 Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtılacak olan elektrikli Renault 5 modeline dair heyecan verici detayları paylaştı. Yeni model, Avrupa elektrikli araç pazarına uygun fiyatı ve iki farklı menzil seçeneği ile renk katacak.

Elektrikli otomobil pazarının hızla büyüdüğü günümüzde, Renault Zoe modeliyle büyük bir başarı elde etmiştir. Ancak 2024 yılında veda edecek olan Zoe'nin yerini elektrikli olarak hayata döndürülecek olan ikonik modeller Renault 4 ve 5 alacak. Renault, yeni elektrikli Renault 5 modelinin 2024 Cenevre Otomobil Fuarı'nda resmi olarak tanıtılacağını duyurarak merak uyandırdı.

ekran-goruntusu-2023-12-04-120924.jpg

Yeni Renault 5, Avrupa elektrikli araç pazarına uygun bir fiyatla sunulacak ve 25 bin euro civarında bir başlangıç fiyatıyla dikkat çekecek. İki farklı menzil seçeneği sunacak olan model, kullanıcılara 400 km'ye kadar menzil sunacak. Ayrıca aracın şarj süresini gösteren iki ekran kaputun üzerinde yer alacak.

ekran-goruntusu-2023-12-04-120934.jpg​​​​​​​

Temel model, 40 kilowatt saatlik bir batarya ile donatılacakken, üst versiyon WLTP değeriyle "400 km'ye kadar" menzile sahip olacak olan 52 kWh bataryayla satışa sunulacak. Bu özellikleriyle Renault 5, küçük elektrikli araçlar arasında uygun fiyatlı bir seçenek olacak. Üretimi Fransa'nın Douai kentinde gerçekleşecek olan Renault 5'in ilk teslimatları 2024 sonbaharında başlamayı planlıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.