Kızıl Goncalar Dizisine Mekan Şoku: Çekim İzinleri İptal Edildi! Peki, Kızıl Goncalar Dizisi Nerede Çekiliyor…

Kızıl Goncalar Dizisine Mekan Şoku: Çekim İzinleri İptal Edildi! Peki, Kızıl Goncalar Dizisi Nerede Çekiliyor…
FOX'un yeni dizisi "Kızıl Goncalar"ın iki ana çekim mekanının izinleri, kamuoyu baskısı ve RTÜK incelemesi sebebiyle iptal edildi. Yapım şirketi Gold Film, bu gelişme üzerine acil olarak yeni çekim mekanları arayışına başladı.

FOX ekranlarında yeni yayınlanmaya başlayan ve ilk bölümü ile dikkat çeken "Kızıl Goncalar" dizisi, karşılaştığı zorluklarla gündemde yer almaya devam ediyor.

Dizi, Faniler adlı hayali bir tarikatın üyeleri ve bir seküler ailenin yollarının kesişmesini konu alıyor. Henüz ilk bölümü yayınlanmasına rağmen, bazı kesimler tarafından başlatılan karalama kampanyası ve RTÜK'ün inceleme kararı dizinin yapım şirketi Gold Film için yeni sorunlara yol açtı.

Kızıl Goncalar Dizisine Mekan Şoku!

Son olarak, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, dizinin iki ana çekim mekanı için daha önce verilen izinleri iptal etti.

Bu mekanlar, Hanımlar Eğitim ve Kültür Vakfı'nın (HEVKA) bulunduğu Bayrampaşa Medresesi ve İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları ve Mensupları Vakfı (Siyasal Vakfı) binasıydı.

Çekim İzinleri İptal Edildi!

İptal kararının gerekçesi olarak, dizinin kamuoyunda oluşturduğu tartışmalar ve RTÜK’ün inceleme başlatmasının gösterilmesi, yapım şirketini zor bir duruma soktu.

Dizinin çekimleri için aylarca büyük bütçeler harcanarak dekore edilen bu iki mekanın kaybı, yapım ekibini yeni mekan arayışına itti. "Kızıl Goncalar"ın geleceği ve dizinin çekimlerinin nasıl devam edeceği şu an belirsizliğini koruyor. Bu gelişme, dizinin hayranları ve Türk televizyon dünyası için büyük bir merak konusu haline geldi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.