Bu Linke Sakın Ama Sakın TIKLAMAYIN! Kısa Mesaj İle Herkesi Dolandırıyorlar... İşte Detaylar...

Bu Linke Sakın Ama Sakın TIKLAMAYIN! Kısa Mesaj İle Herkesi Dolandırıyorlar... İşte Detaylar...
Yüz binlerce kişiyi etkileyen bir siber saldırı iddiası gündemi sallıyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye, son zamanlarda büyük bir siber saldırıya maruz kaldı. Teknoloji gazetecisi Hakkı Alkan tarafından yapılan açıklamada, bu siber saldırının son zamanların en büyüklerinden biri olduğu ve binlerce kişinin bilgilerinin çalındığı iddia edildi.

Dün akşam, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından yapılan uyarılar sonrasında gündeme oturan olayın merkezinde, kötü niyetli kişilerin tuzağına düşenlerin, bir mesajdaki linke tıklaması bulunuyor.

Söz konusu SMS'te "e-Devlet Kapısı şifreniz ile giriş yapılmıştır. Sizlere ait değilse lütfen kontrol ediniz." ifadesi yer alıyordu ve mesajın kaynağı olarak görünen numara İBB Mezarlıklar Daire Başkanlığı'na aitti. Bu mesajı ve içeriğini gerçek sanan birçok kişi, verilen linke tıkladı ve sonuç olarak kişisel bilgileri dolandırıcılara geçti.

Teknoloji gazetecisi Hakkı Alkan, olayın ciddiyetini vurgulayarak "Yüz binlerce kişiye bu kadar kolayca SMS gönderilmemeli. Haberleşme sistemlerimizin yerliliğini artırmalıyız" dedi.

İBB ve Dezenformasyonla Mücadele Merkezi ise resmi kurumların bildirimlerine itibar edilmesi gerektiğini vurgulayarak vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Siber güvenlik konusundaki bilinçlenme ve dikkatli davranışlar, böyle olayların önlenmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle, bilinmeyen kaynaklardan gelen mesajlara ve linklere dikkat etmek önemlidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.