Ankara - İzmir Arası 3,5 Saate Düşüyor! Hızlı Tren Projesinin % 63 tamamlandı! Ankara - İzmir Hızlı Tren Ne Zaman Açılacak!

Ankara - İzmir Arası 3,5 Saate Düşüyor! Hızlı Tren  Projesinin % 63 tamamlandı! Ankara - İzmir Hızlı Tren Ne Zaman Açılacak!
Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, Manisa'da yapılan incelemelerde Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nde yüzde 63'lük ilerlemeyi açıkladı ve seyahat sürelerinin dramatik şekilde azalacağını duyurdu

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, yeni yılın ilk il ziyaretini gerçekleştirmek üzere Manisa'ya gitti ve önemli bir karayolu projesi olan "Akhisar - Gördes Yolu Projesi" şantiyesinde incelemelerde bulundu. Aynı zamanda Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi çalışmalarını da yerinde inceleyen Uraloğlu, projenin ilerleme durumu hakkında açıklamalarda bulundu.

Hızlı Tren Projesinin % 63 tamamlandı!

Uraloğlu, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi'nin hızla devam ettiğini belirterek, "Yapım çalışmaları etap etap ilerliyor. Altyapı yapım çalışmalarında yüzde 62,9 fiziksel ilerleme sağladık. Kalan altyapı, üstyapı ve elektromekanik yapım işleri de hızla sürüyor" dedi.

Ankara - İzmir Arası 3,5 Saate Düşüyor!

Bu proje tamamlandığında, Ankara-İzmir arasındaki mevcut demiryolu seyahat süresi 824 kilometreden 624 kilometreye düşecek ve 14 saatten sadece 3,5 saate inecektir. Ayrıca, Ankara-Manisa arasındaki seyahat süresi de 11 saat 45 dakikadan 2 saat 50 dakikaya düşecektir.

Bakan Uraloğlu, Akhisar-Gördes yolunun toplam uzunluğunun 54,4 kilometre olduğunu ve proje bedelinin 815 milyon lira olduğunu açıkladı. Projenin tamamlanmasıyla, Manisa'nın kuzeyinde bulunan ilçeler arasındaki ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale geleceğini ve ulaşım sürelerinin önemli ölçüde kısalacağını vurguladı. Yıllık 105 milyon lira tasarruf sağlanacağını belirterek, çevre dostu bir etki yaratacağını da ekledi.

Bakan Uraloğlu, Manisa'nın ulaşım ve iletişim altyapısının gelişimi için 21 yılda yaklaşık 92 milyar lira yatırım yapıldığını ve bu süre zarfında bölünmüş yol uzunluğunun 625 kilometreye, bitümlü sıcak karışım kaplamalı yol uzunluğunun ise 574 kilometreye çıkarıldığını belirtti.

Son olarak, Akhisar-Gördes yolunun 2025 yılında tamamlanarak hizmete açılacağını açıklayan Bakan Uraloğlu, Gediz Köprülü Kavşağı'nın da bölgedeki ulaşımı hızlandıracağını ve güvenli hale getireceğini ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.