Araç muayene ücreti kredi kartı komisyonu ne kadar? 2024 Komisyon ücretini Duyanlar şok oldu! Tam Tamına...

Araç muayene ücreti kredi kartı komisyonu ne kadar? 2024 Komisyon ücretini Duyanlar şok oldu! Tam Tamına...
Araç muayene ücretlerine yüzde 58 zam yapılmasının ardından kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan alınan ek komisyonlar gündeme geldi. Peki, 2024 Araç muayene ücreti kredi kartı komisyonu ne kadar?

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, araç muayene istasyonlarında kredi kartı ile ödeme yaparken ek komisyon alındığına dair vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine bir açıklama yaptı. 2024 yılında araç muayene ücretlerine yüzde 58,46 oranında zam yapıldığını belirten Palandöken, bu zam sonrası yaşanan ek komisyon uygulamasını eleştirdi.

2024 Araç muayene ücreti kredi kartı komisyonu ne kadar?

Otobüs, kamyon, çekici ve tanker gibi araçlardan alınan muayene ücretlerinin 2 bin 462 TL olduğunu ve egzoz muayenesi ücretinin ise 180 TL'den 256 TL'ye çıktığını açıkladı.

Ancak bu ücretlerin nakit ödendiğinde ek bir masraf olmadığını, fakat kredi kartı ile ödeme yapan vatandaşlardan araç muayene ücretine göre kart komisyonu kesildiğini belirtti.

Bu komisyon ücretinin ortalama en düşük 50 TL olduğuna dikkat çekti.

Palandöken, kredi kartı ile yapılan ödemelerden haksız komisyon alınmasının yasal olmadığını vurgulayarak, son iki yıl içinde yüksek enflasyon ve artan maliyetler nedeniyle vatandaşların ve esnafın muayene ücretlerini ödemekte zorlandığını ifade etti. Ayrıca, kredi kartı kullanımının ticaret hayatının vazgeçilmez bir parçası olduğuna dikkat çekti.

Araç muayene ücretlerine yapılan yüzde 260'lık zamın ardından kredi kartı ile ödeme yaparken alınan komisyonların mağduriyete neden olduğunu belirten Palandöken, alınan ek ücretlerin geri iade edilmesi ve denetimlerin artırılması gerektiğini söyledi. Araç sahiplerinin yüksek muayene ücretleri ve ek komisyonlar nedeniyle mağduriyet yaşamaması için çözüm bulunması çağrısında bulundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.