Araç Muayenesinde Trafikten Men Edilecek O Araçlar Belli Oldu! İşte Detaylar...

Araç Muayenesinde Trafikten Men Edilecek O Araçlar Belli Oldu! İşte Detaylar...
TÜVTÜRK, araç muayenesinde önemli bir değişiklik kararı alarak, gaz ölçümü emisyon testini geçemeyen araçları "ağır hasarlı" olarak sınıflandırdı ve trafikten men edilme tehlikesi getirdi. Detaylar haberimizde!

TÜVTÜRK, araç muayenesinde radikal bir karar aldı ve bu değişiklik tüm araç sahiplerini ilgilendiriyor. Yeni uygulama ile artık gaz ölçümü emisyon testini geçemeyen araçlar, "ağır hasarlı" olarak sınıflandırılacak ve trafikten men edilecek.

TÜVTÜRK'ün resmi internet sitesi üzerinden duyurduğu bu karar, milyonlarca araç sahibini etkileyecek gibi görünüyor. Gezici istasyonlar sadece randevu ile hizmet veriyor ve egzoz gazı emisyon ölçümü olmayan araçlar, araç muayenesinde "ağır kusur" olarak kabul edilip başarısız sayılacak. Bu ölçümü yapmak için sabit istasyonlar veya yetkilendirilmiş gezici istasyonlar kullanılabilecek.

ekran-goruntusu-2024-01-18-160840.jpg

Seyyar araç muayene istasyonları ise Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü yapabilen başka bir yetkili istasyonun bulunduğu ilçelerde hizmet veremeyeceklerini açıkladı. Bu değişiklikle birlikte, araç sahiplerinin muayenelerini zamanında yaptırmaları daha da önem kazanacak.

Araçların çevreye olan etkisini ölçen Gaz Ölçümü Emisyon Testi'ni geçemeyen araçlar artık ağır hasarlı olarak sınıflandırılacak ve trafikten men edilme riski ile karşı karşıya kalacaklar. Bu kritik kararın ardından milyonlarca araç sahibi araçlarını muayeneye ne zaman götürmeleri gerektiğini araştırmaya başladılar.

Araç muayene periyotları ise araç türlerine göre farklılık gösteriyor. Lastik tekerlekli araçlar için ilk üç yaşından sonra her üç yılda bir muayene gerekiyor. İki-Üç tekerlekli araçlar için ise ilk üç yaşından sonra her iki yılda bir muayene yapılması gerekiyor. Resmi/Hususi araçlar ile diğer motorlu araçlar için ise ilk üç yaşından sonra her iki yılda bir muayene şartı getirildi. Kamyon, taksi, otobüs gibi araçlar ise ilk bir yaşından sonra her yıl muayene edilmeli. Römorklar ve yarı römorklar için ise ilk bir yaşından sonra her yıl muayene yapılması gerekiyor. Araç sahipleri, bu periyotlara dikkat ederek muayenelerini zamanında yaptırmalılar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.