Ankara'daki simit zammı iptal edildi! 10 TL’den Satışa Devam… Peki Ankara’da Simit Kaç Lira Oldu?

Ankara'daki simit zammı iptal edildi! 10 TL’den Satışa Devam… Peki Ankara’da Simit Kaç Lira Oldu?
Ankara'da simit fiyatlarına yapılan zam iptal edildi: Simit fiyatları, esnaf ve halkın tepkisi zamın geri alınmasında etkili oldu. Peki Ankara’da Simit Kaç Lira Oldu?

Ankara'da simit fiyatlarına yapılan zam, Ankara Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş'ın son açıklamasıyla iptal edildi. Geçtiğimiz günlerde simit fiyatlarının 10 liradan 15 liraya yükseltileceği duyurulmuş, bu karar esnaf ve halk arasında büyük bir tepkiye yol açmıştı.

Ancak Delibaş, yapılan değerlendirmeler sonucunda 15 TL'lik fiyatın yüksek olduğuna karar verilerek zammın iptal edildiğini belirtti. Böylece Ankara simidinin satışı, 10 TL'den devam edecek.

Ankara'da Simit Fiyatlarına Yapılan Zam Geri Alındı!

Delibaş, geçen hafta esnaftan gelen zam talebini değerlendirdiklerini ve cuma günü alınan kararı gözden geçirerek iptal ettiklerini ifade etti. Simitçi esnafının fedakarlık yaparak maliyet artışlarına rağmen fiyatları sabit tutma kararı aldığını vurgulayan Delibaş, "Daha önce Toprak Mahsulleri Ofisinden un desteği aldık ve bu dönemde 9 ay hiç zam yapmadık. Yine esnafımız desteklenirse bir sene de zam yapmayız." dedi.

10 TL’den Satışa Devam… Peki Ankara’da Simit Kaç Lira Oldu?

Ankara simidinin satışı, 10 TL'den devam edecek.

Esnafın maliyet farklılıkları ve kira giderleri nedeniyle zor durumda olduğuna dikkat çeken Delibaş, taban-tavan fiyat uygulamasının faydalı olacağını dile getirdi. Ayrıca, bazı açıklamaların yanlış anlaşılmasından dolayı halktan ve devlet büyüklerinden özür dilediğini belirtti.

Ankara'daki simit zammının iptali, hem esnaf hem de halk için rahatlatıcı bir haber olarak karşılandı. Fiyatların eski seviyesine dönmesi, başkentin simit severleri için sevindirici bir gelişme oldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.