Açık Öğretim Lisesi'nde Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri Belli Oldu: Son Gün 16 Ekim 2023

Açık Öğretim Lisesi'nde Kayıt ve Kayıt Yenileme Tarihleri Belli Oldu: Son Gün 16 Ekim 2023
Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı için kayıt ve kayıt yenileme süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan son başvuru tarihi 16 Ekim 2023. Öğrencilerin belirlenen tarihe kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Açık Öğretim Lisesi (AÖL) için 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Dönem kayıt ve kayıt yenileme tarihlerini açıkladı. Resmi internet sitesi üzerinden duyurulan tarihler, 15 Eylül 2023 ile 16 Ekim 2023 arasını kapsıyor. Öğrencilerin kayıtlarını http://aol.meb.gov.tr/ adresi üzerinden yapmaları gerekmekte.

Açık Öğretim Lisesine Kimler Kayıt Olabilir?

Örgün öğretimde okuma hakkını kaybeden öğrenciler, 2023/30 sayılı genelge kapsamında Açık Öğretim Lisesi'ne geçiş yapabilecek. Bu öğrencilerin kayıtları, kayıtlı oldukları eğitim kurumu tarafından gerçekleştirilecek. Diğer öğrencilerin ise kayıtlı oldukları okulun bağlı olduğu il/ilçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu'na başvurmaları gerekecek.

Açık Öğretim Lisesi Biyometrik Fotoğraf Şartı

MEB ayrıca, 23-24 Aralık 2023 tarihlerinde gerçekleşecek olan Açık Öğretim Lisesi 2023-1 Dönem sınavına giriş için biyometrik fotoğraf şartı getirdi. Biyometrik fotoğrafını yüklememiş öğrencilerin sınavlara alınmayacağı duyuruldu. Öğrencilerin bu fotoğrafları en yakın halk eğitimi merkezi aracılığıyla bilgi yönetim sistemine yüklemeleri gerekmekte.

Açık Öğretim Lisesi Kayıt Son Başvuru Tarihi

Kayıt ve kayıt yenileme işlemleri için son tarih 16 Ekim 2023 olarak belirtildi. Öğrenciler ve velilerin bu tarihi kaçırmamaları önem arz ediyor.

Öğrencilerin bu fırsatı kaçırmamaları ve eğitimlerini Açık Öğretim Lisesi'nde sürdürebilmeleri için belirlenen tarihler arasında kayıt işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.