Eris Varyantı Alarmı: Uzmanlar Uyarıyor! O Belirti İlk Kez Görüldü!

Eris Varyantı Alarmı: Uzmanlar Uyarıyor! O Belirti İlk Kez Görüldü!
Eris Varyantı'yla ilgili yeni belirti uyarısı geldi. Ankara Üniversitesi'nden Prof. Dr. İsmail Balık, bu varyantta "ishal" belirtisinin ilk kez tespit edildiğini açıkladı. Uzman, toplumu yeni belirtiye karşı uyanık olmaya çağırdı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık, yeni tespit edilen Kovid-19'un Eris varyantı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Varyantın Türkiye'de görülmesini doğal bir süreç olarak değerlendiren uzman, "Kovid-19 salgını artık başlangıçtaki gibi seyretmiyor. Toplum, bu virüs grubunu artık tanıyor ve bağışıklık kazanıyor." dedi.

O Belirti İlk Kez Görüldü!

Varyantın belirtileri arasında ilk defa "ishal" belirtisi de gözlemlendi. Uzman, toplumsal telaşa gerek olmadığını, ancak yeni belirtilere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Balık, Eris varyantının belirtilerine dair önemli bilgiler verdi: "Üst solunum yolu enfeksiyonları, boğaz ağrısı, nezle, göz yaşarması ve hapşırık gibi belirtiler gözlemlendi. Ayrıca tat ve koku kaybı devam ediyor, ancak bu sefer vakalarda ishal belirtisi de görüldü."

İyileşme Süresi Bir Hafta!

Prof. Dr. İsmail Balık, "Virüsler sürekli mutasyon geçiriyorlar, ancak toplumun bağışıklık sistemi bu virüs grubunu artık tanıyor," diye konuştu. Eris varyantı hakkında ilk kez dikkat çeken bir belirti ise ishal. Balık, belirtiler hafif seyrediyorsa, kişinin genellikle bir hafta içinde iyileşebileceğini vurguladı.

Balık ayrıca, Dünya Sağlık Örgütü'nün yeni aşılar konusunda rahat davrandığını belirtirken, Türkiye'nin risk gruplarına özen göstermesi gerektiğini ifade etti. Önümüzdeki dönemde yeni varyantlara karşı hazırlanmış aşıların piyasaya sürüleceğini de duyurdu.

Prof. Dr. İsmail Balık, hijyenin önemine de vurgu yaparak, ellerin sık sık yıkanması gerektiğini söyledi. "Belirtiler hafif seyrediyorsa, grip ve soğuk algınlığı tedbirlerini uyguluyoruz; ağır semptom gösterenlere ise özel tedavi yöntemleri uygulanıyor," dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.