Bu 3 besini yiyen daha uzun yaşıyor! İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi!

Bu 3 besini yiyen daha uzun yaşıyor! İbn-i Sina binlerce yıl önce önerdi!
İslam tıbbının öncülerinden İbn-i Sina, sağlıklı ve uzun bir yaşam için tüketilmesi gereken besinleri "Tıp Kanunu" adlı eserinde detaylandırmıştır. çam fıstığı beyin sağlığı, ısırgan otu solunum yolu, Bakla ise, cildin canlılığını korumada etkilidir.

Birçok bilim insanı ve doktor, İslam tıbbının babası olarak bilinen İbn-i Sina'nın önerdiği beslenme tavsiyeleri sayesinde sağlıklı bir yaşam sürdürmenin mümkün olduğunu belirtiyor. Binlerce yıl önce yazdığı "Tıp Kanunu" adlı eserinde modern tıbbın bile onayladığı besinlerle ilgili önerilerde bulunan İbn-i Sina, sağlıklı ve uzun bir yaşam için hangi besinleri tüketmemiz gerektiğini işaret ediyor.

İbn-i Sina'nın Uzun Yaşamın Sırrını Açıkladığı Besinler

İşte İbn-i Sina'nın uzun yaşamanın sırrı olarak nitelendirdiği üç mucizevi besin:

Çam Fıstığı:

İçerdiği zengin K ve C vitaminleri sayesinde, özellikle nörolojik sorunları olan bireyler için önerilen bu besin, hücresel hasarı onarmakta oldukça etkilidir. İbn-i Sina'nın belirttiği gibi çam fıstığı, kısmi yüz felci geçirmiş kişilere özellikle önerilmektedir.

Isırgan Otu:

Bu doğal bitki, solunum yolu rahatsızlıklarını önlemek için mucizevi bir çözüm sunuyor. İbn-i Sina, ısırgan otunun kaynatılıp içilmesiyle boğaz ve akciğer mukozasının nemlendirilip, solunum yolu rahatsızlıklarının önlenmesini tavsiye eder. Ayrıca ısırgan otunun cilde temas ettiğinde neden olduğu yakıcı his, vücuttaki virüslerin hücrelere yapışmasını engellemeye yardımcı olmaktadır.

Bakla:

Cilt sağlığı için vazgeçilmez bir besin kaynağı olan bakla, yaşlanma belirtilerini geciktirerek cildin genç ve canlı kalmasına yardımcı oluyor. İbn-i Sina, çocukluk çağından itibaren düzenli olarak bakla tüketilmesini, ciltteki hücre deformasyonunu engellemek için önerir.

İbn-i Sina'nın binlerce yıl önce kaleme aldığı beslenme tavsiyeleri, günümüzde dahi bilim tarafından onaylanmaktadır. Bu önerilen besinlerin düzenli tüketilmesi, sağlıklı ve uzun bir yaşamın sırrını oluşturmaktadır.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.