Ankara'da Edebiyat Rüzgarı: Yazarlık Okulu Kayıtları Başlıyor!

Ankara'da Edebiyat Rüzgarı: Yazarlık Okulu Kayıtları Başlıyor!
Mamak Belediyesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği iş birliğiyle düzenlenen 'İkinci Ankara Edebiyat Festivali' kapsamında bir Yazarlık Okulu açılıyor. Okul, roman, öykü ve senaryo gibi birçok konuda dersler sunacak.

Mamak Belediyesi'nin destekleriyle Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Türkiye Yazarlar Birliği ortaklığında gerçekleşecek olan ‘İkinci Ankara Edebiyat Festivali’ bünyesinde bir Yazarlık Okulu da kapılarını açıyor. Bu özel okulda, yazar adaylarına roman, öykü, deneme, şiir, senaryo ve dil-anlatım gibi konularda eğitimler sunulacak.

Festival kapsamında başlatılacak olan Yazarlık Okulu için başvurular hızla devam ediyor. Adaylar başvurularını Türkiye Yazarlar Birliği'nin çeşitli şubelerine yapabilirler. 10 hafta sürecek olan bu eğitimde, Türkiye Yazarlar Birliği Kurucu ve Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan'ın da aralarında bulunduğu uzman isimler, cumartesi günleri öğrencilere ders verecek.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, bu özel okul ve festivalin önemine değinerek, "Yazarlık Okulu'na, yazma tutkusunu kalbinde hisseden, sözcüklerle anlamlar yaratmak isteyen herkesi davet ediyoruz. Edebiyat Festivali'nde ise Mamak'ı edebiyatın sıcak rüzgarı saracak." şeklinde duygularını paylaştı.

Başvurular için son tarih 10 Ekim olarak belirlenirken, derslerin başlangıcı 12 Ekim'de olacak. Ayrıca, Mamak'ta 12-14 Ekim tarihlerinde Edebiyat Festivali'nin ikincisi gerçekleştirilecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.