Dünya Sağlık Örgütü’nden Şok Uyarı: Tehlike Büyüyor… 'Okullarda Yasaklayın!'

Dünya Sağlık Örgütü’nden Şok Uyarı: Tehlike Büyüyor… 'Okullarda Yasaklayın!'
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), okullarda nikotin ve tütün ürünlerinin bulundurulmasının ve satışının yasaklanması gerektiğine dair kritik bir uyarıda bulundu. DSÖ, yeni eğitim-öğretim yılı başlarken okul kampüslerinde arındırılmış ortam oluşturun…

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni eğitim-öğretim yılının başladığı bir dönemde, nikotin ve tütünden arındırılmış okul kampüsleri oluşturulması yönünde ciddi uyarılarda bulundu. DSÖ, okullarda sigara ve tütün ürünlerinin bulundurulmasının ve satışının yasaklanmasını içeren dört kritik tavsiye yayımladı.

DSÖ’nün Yayınladığı Kılavuzlar

DSÖ tarafından yapılan yazılı açıklamada, öğrencilere sigarayı bırakma konusunda nasıl destek olunacağı ve eğitim kampanyalarının nasıl uygulanacağı gibi konulara değinilen iki yeni kılavuzun hazırlandığı belirtildi.

Tütün Endüstrisinin Gençleri Hedeflemesi

Açıklamada, tütün endüstrisinin gençleri hedef almasının ve elektronik sigara kullanımının artmasının, gençlerin erken yaşta sigara kullanmaya başlamasına neden olduğu vurgulandı. Gençleri, okul durağında ya da sınıfta iken, ölümcül pasif içicilik ve zehirli elektronik sigara emisyonlarından koruma ihtiyacına dikkat çekildi.

Elektronik Sigara ve Tek Kullanımlık Sigaraların Riskleri

Üzerinde sağlık uyarılarının yer almadığı ve uygun fiyatlı hale getirilen elektronik sigara ve tek kullanımlık sigaraların gençler için ciddi bir risk oluşturduğu belirtildi. DSÖ, bu ürünlerin reklam ve tanıtımının da yasaklanmasını öneriyor.

DSÖ, nikotin ve tütünden arındırılmış okul kampüsleri oluşturma konusunda Hindistan, Endonezya, İrlanda, Kırgızistan, Fas, Katar, Suriye, Suudi Arabistan ve Ukrayna gibi ülkelerin başarılı politikalar uyguladığını aktardı.

Bu uyarı ve öneriler, gençlerin sağlığını koruma ve gelecek nesilleri tütün ve nikotinin zararlı etkilerinden muhafaza etme adına atılmış önemli bir adım olarak görülüyor. DSÖ'nün bu girişimi, dünya genelinde okulların ve eğitim kurumlarının tütün ve nikotin kullanımını önleme yönündeki çabalarını güçlendirebilir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.