Alarm: Bulaşıcı Kırmızı Göz Hastalığı Yeni Kabusumuz Olabilir!

Alarm: Bulaşıcı Kırmızı Göz Hastalığı Yeni Kabusumuz Olabilir!
Pakistan, alarm veren ve hızla yayılan bulaşıcı "Kırmızı Göz" hastalığı ile mücadele ediyor. Eylül ayı içerisinde sadece Pencap bölgesinde 86 bin 133 kişinin bu hastalığa yakalandığı bildirildi. Özellikle çocukları etkileyen bu salgın git gide büyüyor!

Konjonktivit olarak da bilinen kırmızı göz hastalığı, gözün beyaz kısmında iltihaplanmaya sebep oluyor ve gözlerde kızarıklık, yanma, kaşıntı, ve akıntı gibi belirtilere yol açıyor. Bu hastalık, salgın bir doğaya sahip ve hızla bulaşıyor.

Önlemler ve Tavsiyeler:

Uzmanlar, her yıl "kırmızı göz" vakalarında artış olduğunu belirtse de, bu yıl yaşanan salgın daha yoğun görülüyor. Vatandaşlara önlemlere uymaları ve kişisel eşyalarını paylaşmamaları öneriliyor. Hastalığa yakalanan kişilere siyah gözlük takmaları ve yatak, havlu gibi kişisel eşyalarını ayırmaları tavsiye ediliyor.

Etkilenen Bölgeler ve Okullar:

Pencap Eyalet Sağlık Bakanlığı, eyaletteki okulların Pazartesi gününe kadar tatil edildiğini duyurdu. Bakanlık, bir gün içinde 13 bin yeni vaka tespit ettiklerini ve bir hafta içinde 40 binden fazla kişinin hastalığa yakalandığını açıkladı.

Yetkililerden Açıklama:

Eyalet Geçici Bakanı Mohsin Naqvi, yaptığı bir okul ziyaretinde durumu 'şok edici' olarak nitelendirdi ve neredeyse her sınıfta 5-6 çocuğun bu hastalıktan muzdarip olduğunu ifade etti.

Bu gelişmeler, Pakistan'daki sağlık yetkililerini ve vatandaşları tedirgin etmiş durumda ve dünya genelinde diğer ülkeler de bu salgını yakından takip ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.