Avatr'dan Elektrikli Arabalar Tarihinde Bir İlk! 10 Dakika Şarj İle Dünyayı Gezebiliyor! Avatr 12 Türkiye'de Satılacak Mı?

Avatr'dan Elektrikli Arabalar Tarihinde Bir İlk! 10 Dakika Şarj İle Dünyayı Gezebiliyor! Avatr 12 Türkiye'de Satılacak Mı?
Elektrikli araç sektörü, Avatr 12'nin piyasaya sürülmesiyle yeni bir çığır açıyor. Changan ve CATL iş birliğiyle hayata geçirilen Çinli elektrikli otomobil markası Avatr, ikinci modeli Avatr 12 ile otomotiv dünyasına adeta yeni bir soluk getiriyor.

Avatr 12, Münih’teki IAA Mobility fuarında tanıtıldıktan sonra, yıl sonuna kadar Çin’deki kullanıcılarla buluşacak. Markanın Avrupa genişlemesine yönelik resmi bir açıklama olmasa da, Münih'teki fuarın global pazarda önemli bir vitrin oluşturduğu aşikâr. Bu hamle, Avatr'ın uluslararası arenada daha görünür olma stratejisinin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Avatr 11 modelini takiben piyasaya sürülen Avatr 12, 94.5 kWh kapasiteli CATL bataryalarıyla göz dolduruyor. Araç, arkadan çekişli versiyonunda 308 beygir, dört tekerlekten çekişli versiyonunda ise 570 beygir güce sahip. Bu özellikler, Avatr 12'yi performans konusunda rakiplerinden ayrıştıran önemli detaylar arasında yer alıyor.

ekran-goruntusu-2023-10-16-125014.jpg

Ancak asıl çığır açan özellik, aracın şarj süresi. CATL'nin yeni Shenxing serisi LFP bataryaları sayesinde, Avatr 12, teorik olarak sadece 15 dakika içinde tam şarj olabiliyor. Bu, özellikle uzun yolculuklar sırasında elektrikli araç kullanıcıları için devrim niteliğinde bir kolaylık sağlıyor. CATL, bu yeni batarya teknolojisiyle, 10 dakikalık bir şarjla 400 kilometre menzil elde etmeyi mümkün kılacağını belirtiyor.

CEO Tan Benhong, üretim sürecine yapılan 2 milyar yuanı aşkın yatırım ve özellikle yolcu konforunu artıran özelleştirilmiş 'H' şeklindeki batarya tasarımı gibi yeniliklerle Avatr 12'nin üretimine dair memnuniyetini dile getirdi.

ekran-goruntusu-2023-10-16-124958.jpg

Henüz hangi modellerde kullanılacağı açıklanmayan Shenxing bataryalar, 2023 sonunda Çin'de ve ilerleyen dönemlerde Avrupa'da üretime başlayacak. Bu, Avatr'ın global pazardaki konumunu güçlendirecek bir adım olarak görülüyor.

Avatr 12, sadece teknolojik yenilikleriyle değil, aynı zamanda çevreci yaklaşımıyla da geleceğin otomobil standartlarını belirliyor. Kısa şarj süresi ve uzun menzili ile elektrikli araç kategorisinde yeni bir dönemin kapılarını aralayan bu model, sürdürülebilir ve konforlu ulaşımın yeni simgesi olmaya aday.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.