Araç sahipleri dikkat! Araç muayene ücretlerine zam mı geliyor? TÜVTÜRK'ten Açıklama...

Araç sahipleri dikkat! Araç muayene ücretlerine zam mı geliyor? TÜVTÜRK'ten Açıklama...
Araç sahiplerinin ve sürücülerin yakından takip ettiği araç muayene ücretlerine ilişkin sosyal medyada ortaya atılan zam iddialarına TÜVTÜRK'ten resmi bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Son dönemde, 2023 yılı için araç muayene ücretlerinin artırılacağına dair çıkan söylentilere net bir dille yanıt veren araç muayene istasyonları işletmecisi, mevcut tarifelerin 2024 yılına kadar geçerli olacağını ve herhangi bir zam yapılmayacağını belirtti.

resim-2023-10-25-151940314.png

TÜVTÜRK, yaptığı resmi açıklamada, muayene ücretlerinin Karayolları Trafik Kanunu gereğince her yıl Ekim ayı sonunda açıklanan yeniden değerleme oranları doğrultusunda belirlendiğini ve bu konuda kendilerinin herhangi bir yetkisinin bulunmadığını vurguladı.

Araç muayene ücretlerine zam mı geliyor? TÜVTÜRK'ten Açıklama...

Bu çerçevede, 2023 yılında uygulanan araç muayene ücretlerinin, traktör, motosiklet ve motorlu bisikletler için KDV hariç 575,84 TL; otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork ve arazi taşıtları için 1130,44 TL; tır, otobüs, kamyon ve çekiciler için ise 1528,10 TL olarak devam edeceği teyit edildi.

Açıklamada ayrıca, 2024 yılında uygulanacak yeni tarifelerin, yine yeniden değerleme oranlarına bağlı olarak ve Maliye Bakanlığı tarafından belirleneceği hatırlatıldı. TÜVTÜRK, mevcut ücretlendirmenin 1 Ocak 2024 tarihine kadar geçerli olacağını, dolayısıyla sürücülerin ve araç sahiplerinin herhangi bir zam endişesi taşımalarına gerek olmadığını açıkça ifade etti.

Türkiye genelinde ekonomik koşullar ve artan kur oranları, araç sahiplerini ve potansiyel alıcıları yakından ilgilendirirken, TÜVTÜRK'ün bu açıklaması, en azından araç muayene ücretleri konusunda bir nebze olsun nefes aldıracak gibi görünüyor. Öte yandan, araç sahipleri ve alıcılar, Türkiye'de satışa sunulan sıfır kilometre otomobillerin fiyatlarında herhangi bir düzenleme olup olmayacağını yakından takip ediyor. Bu süreçte, araç muayene ücretlerinin sabit kalması, sürücüler için olumlu bir gelişme olarak değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.