Sigaranın Hiç Bilinmeyen Zararı Ortaya Çıktı! Duyanlar Şaştı Kaldı... Bu Kadar da Olamaz Dedirtti...

Sigaranın Hiç Bilinmeyen Zararı Ortaya Çıktı! Duyanlar Şaştı Kaldı... Bu Kadar da Olamaz Dedirtti...
Sigaranın vücuda verdiği zararları hepimiz biliyoruz; akciğer, kalp ve iç organlar üzerindeki olumsuz etkileri sıkça gündeme geliyor. Ancak bu kez, bilinenlerin dışında, birçok kişi için sürpriz bir zararla karşınızdayız... İşte detaylar...

Op. Dr. Bülent Arslan, sigara içmenin, omurlar arasındaki disklerin beslenmesini ve işlevselliğini olumsuz etkileyerek fıtık riskini artırdığına dikkat çekiyor.

Nikotin, disk hücrelerinin çoğalma hızını azaltıyor ve kan dolaşımını engelliyor. Böylece diskler, gerektiği gibi beslenemiyor ve sağlıklı bir şekilde çalışamıyor.

resim-2023-10-30-124335193.png

Sigaranın Hiç Bilinmeyen Zararı Ortaya Çıktı! Duyanlar Şaştı Kaldı...

Sigaranın içeriğindeki zararlı maddeler, kan damarlarının daralmasına sebep oluyor, bu da omurga sağlığını doğrudan tehdit ediyor.

Sigara içenlerde, disklerde inflamasyon yani iltihaplanma riski artıyor, bu da fıtık oluşumuna zemin hazırlıyor. Dr. Arslan’a göre, sigara içenlerde, içmeyenlere göre bel ve boyun fıtığına yakalanma olasılığı üç kat daha fazla.

Özellikle sigaraya bağlı olarak gelişen öksürük gibi semptomlar, omurga bölgesindeki basıncı artırıyor ve bu da fıtık oluşumunu tetikleyebiliyor.

Sigarayı bırakmak sadece akciğer ve kalp sağlığı için değil, aynı zamanda omurga sağlığı için de hayati bir öneme sahip. Sigara bırakıldığında, fıtık riskinin azalması gibi omurga sağlığının korunmasına yardımcı olabilecek birçok olumlu etki görülüyor.

Sonuç olarak, sigaranın bilinen zararlarının yanı sıra bel ve boyun fıtığı riskini de artırdığını unutmamak gerekiyor. Omurga sağlığınızı korumak için sigarayı bırakmayı düşünmelisiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.