2024 Yılında Ehliyet Almanın Maliyeti İki Katına Çıkacak! Ehliyet Fiyatları 20 Bin Lira Sınırı Aşacak!

2024 Yılında Ehliyet Almanın Maliyeti İki Katına Çıkacak! Ehliyet Fiyatları 20 Bin Lira Sınırı Aşacak!
Türkiye'de ehliyet alma maliyeti, akaryakıt fiyatları, eğitmen giderleri ve araç bakım maliyetlerinin artmasıyla 2024 yılında 20 bin lirayı aşacak. Sürücü kursları ve harç ücretlerindeki bu artış, sürücü adaylarını etkileyecek.

2024 yılı itibarıyla Türkiye'de ehliyet almanın maliyeti, mevcut giderlerin iki katına çıkması bekleniyor. Şu anda ehliyet almak isteyen bireyler, kurs ücretleri ve harçlar dahil olmak üzere ortalama 10 bin lira ödeme yaparken, bu rakamın yeni yılda 20 bin lirayı geçmesi öngörülüyor.

Sürücü adayları şu anda sürücü kurslarına ortalama 7 bin 500 lira ödüyor. Bu ücret, ehliyet harcı ile birlikte 10 bin liraya ulaşıyor. Ancak, artan akaryakıt ücretleri, eğitmen giderleri ve araç bakım maliyetleri nedeniyle bu maliyetin önümüzdeki yıl itibarıyla 20 bin lirayı aşması bekleniyor.

resim-2023-11-17-132322543.png

Sürücü kursu sahibi Ali Toz, ehliyet almanın daha da zorlaşacağını belirtiyor. Toz'a göre, ehliyet kartı için ödenen ücret bu sene 3 bin 260 lira seviyesindeydi ve bu rakamın gelecek yıl daha da artacağı öngörülüyor.

Ehliyet kurslarının ücretleri, valilikler, Milli Eğitim Müdürlükleri ve sürücü kursları tarafından belirleniyor ve illere göre farklılık gösterebiliyor. Yeni yılda A sınıfı sürücü belgesi harcı 1.308 liraya, B sınıfı sürücü belgesi harçları ise 3.945 liraya yükselecek. Bu artışlar, sürücü adaylarının ehliyet alım sürecinde önemli bir mali yük oluşturacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.