Ankara Çorum Arası 1,5 Saate Düşüyor! Bakan Açıkladı… Hızlı Tren İhalesi İçin Geri Sayım Başladı!

Ankara Çorum Arası 1,5 Saate Düşüyor! Bakan Açıkladı… Hızlı Tren İhalesi İçin Geri Sayım Başladı!
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin 2024 yılında ihale edileceğini açıkladı. Projeye göre Ankara-Çorum arası 1.5 saate düşecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara ile Çorum arasındaki ulaşımı büyük ölçüde hızlandıracak olan Delice-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi'nin ihalesinin 2024 yılında gerçekleştirileceğini duyurdu.

Projenin tamamlanmasıyla Ankara ile Çorum arasındaki mesafe 1.5 saate kadar düşecek.

Bakan Açıkladı… Hızlı Tren İhalesi İçin Geri Sayım Başladı!

Bakan Uraloğlu, Çorum'un Doğu-Batı ve Kuzey-Güney koridorlarında stratejik bir konumda olduğuna dikkat çekerek, "Delice-Çorum YHT projesinin ihalesini 2024 yılında yaparak, çalışmalara başlıyoruz inşallah. 120 kilometre uzunluğundaki Delice-Çorum Yüksek Standartlı Demiryolu’muzu tamamladığımızda, 250 km/saat tasarım hızına sahip Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Demiryolu’muz ile entegre olacak. Çift hatlı, elektrikli ve sinyalli olacak hattımızda hızlı tren seferleri düzenleyeceğiz. Hattımızın devreye girmesi ile birlikte 240 kilometre olan Ankara-Kırıkkale-Çorum arasında yaklaşık 3,5-4 saat süren ulaşım süresi, 1,5 saatten daha kısa sürecek." şeklinde konuştu.

Ankara Çorum Arası 1,5 Saate Düşüyor!

Ankara-Çorum Yüksek Hızlı Tren Projesi, hem bölgesel ulaşımı hızlandırarak ekonomik kalkınmayı destekleyecek hem de vatandaşların daha hızlı ve konforlu bir şekilde seyahat etmelerini sağlayacak. Projenin ihalesinin 2024 yılında yapılmasıyla birlikte, bu önemli ulaşım projesi hayata geçmeye bir adım daha yaklaşmış olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.