Yeni Yerli otomobil görücüye çıktı! 500 Bin TL Fiyat Talebi Patlattı! İşte Amperino fiyatı ve özellikleri

Yeni Yerli otomobil görücüye çıktı! 500 Bin TL Fiyat Talebi Patlattı! İşte Amperino fiyatı ve özellikleri
TOGG'un ardından Türkiye'nin yerli otomobil pazarında yeni bir oyuncu olan Amperino C-100, 2025 yılında piyasaya sürülmeye hazırlanıyor. Elektrikli ve kompakt tasarıma sahip olan bu otomobil, iddialı özellikleri ve uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Türkiye'nin otomotiv sektöründeki yerli üretim atağı devam ediyor. Bursalı mühendisler tarafından tasarlanan Amperino C-100 isimli yerli elektrikli otomobil, sessiz sedasız bir şekilde 2025 yılında piyasaya sürülecek. Bu yeni otomobil, özellikle elektrikli araç segmentinde dikkat çekecek özelliklere ve rekabetçi bir fiyata sahip olmasıyla öne çıkıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-20-172450.png

Yerli Elektrikli Otomobil Amperino C-100, 2025'te Sessiz Sedasız Tanıtıldı!

Amperino C-100, elektrikli bir motorla donatılmış kompakt bir araç olarak tasarlandı. Bu özelliği sayesinde otomobil, ehliyet gerektirmiyor ve 18 yaşından küçükler tarafından da kullanılabiliyor. Şu an için 150 km menzil sunan aracın, seri üretime geçilmesiyle birlikte bu menzilin 200 km'ye çıkarılacağı belirtiliyor.

Ayrıca, Amperino C-100, segmentinde oldukça iddialı bir bagaj hacmi sunuyor. 370 litrelik bir yükleme alanına sahip olan bu yerli model, benzer boyuttaki diğer elektrikli araçlara kıyasla daha fazla taşıma kapasitesi sunuyor.

ekran-goruntusu-2023-11-20-172426.png

TOGG'un 3te 1 fiyatına satışa çıkacak!

Fiyat açısından da dikkat çeken Amperino C-100, yaklaşık 18 bin dolara satılması planlanıyor.

Bu fiyat, Türkiye'deki döviz kurları göz önüne alındığında, otomobilin yaklaşık olarak 450 - 500 bin Türk Lirası seviyelerinde bir fiyatla satışa sunulacağı anlamına geliyor.

Amperino C-100, Türkiye'nin yerli otomobil pazarında yeni bir alternatif sunarken, elektrikli araç teknolojisinin ülkedeki yaygınlaşmasına da katkıda bulunmayı hedefliyor.

2025 yılında piyasaya sürülmesi planlanan bu otomobil, kullanıcılarına ekonomik ve çevre dostu bir ulaşım çözümü sunmayı amaçlıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.