Saddam Hüseyin'in Hayatı Film Oluyor! Tartışmalı Liderin Hikayesi Beyazperdeye Taşınıyor

Saddam Hüseyin'in Hayatı Film Oluyor! Tartışmalı Liderin Hikayesi Beyazperdeye Taşınıyor
Irak'ın eski lideri Saddam Hüseyin'in saklandığı dönemi anlatan ilginç hikaye, "Saddam Hüseyin'i Saklamak" belgeselinin yönetmeni ve "Zoraki Kral" filminin senaristi tarafından beyazperdeye taşınıyor.

Son dönemde tarihi figürlerin hayatlarına odaklanan biyografi filmleri büyük ilgi görüyor. Bu kez, eski Irak Cumhurbaşkanı Saddam Hüseyin'in hayat hikayesi beyazperdeye taşınıyor. "Saddam Hüseyin'i Saklamak" belgeselinin yönetmeni Halkawt Mustafa ve "Zoraki Kral" (The King’s Speech) filminin senaristi David Seidler, Saddam Hüseyin'in sıra dışı hikayesini beyazperdeye aktaracaklar.

resim-2023-12-01-125533953.png

Filmin odak noktası, 2003 yılında iktidarı kaybettikten sonra sekiz ay boyunca bir delikte saklanan Saddam Hüseyin ve onu saklayan Iraklı çiftçi Alaa Namık'ın hikayesi olacak. Saddam Hüseyin'in yer altında geçen günleri ve onu gizleyen Namık'ın çaba dolu mücadelesi filme dökülecek.

Filmin yönetmeni Halkawt Mustafa, bu projede David Seidler ile birlikte son üç yılı çalışarak geçirdiklerini belirtti. Her iki isim de bu hikayenin sıradışı bir Hollywood bakış açısıyla değil, Namık'ın gözünden anlatılmasına kararlı. Mustafa, "Saddam Hüseyin'i bulma görevini üstlenen CIA ajanı hakkında bir film yapmak istemiyorum" dedi.

Saddam Hüseyin'in saklanma hikayesi, "Saddam Hüseyin'i Saklamak" belgeseli ile ilk kez gün yüzüne çıkmıştı. Bu belgesel, 1 Aralık'ta Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nde gösterilecek. Saddam Hüseyin'in ilginç yaşam öyküsünün beyazperdeye aktarılması merakla bekleniyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.