Motorine Beklenen İndirim Geliyor: Bu Gece Yarısından İtibaren 1,34 TL Düşüyor!

Motorine Beklenen İndirim Geliyor: Bu Gece Yarısından İtibaren 1,34 TL Düşüyor!
Araç sahipleri için sevindirici haber: Motorin fiyatlarında bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 34 kuruş indirim yapılacak. Brent petrol fiyatlarındaki düşüş akaryakıt piyasasına olumlu yansıyor.

Türkiye'de motorin fiyatlarına bu gece yarısından itibaren büyük bir indirim geliyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgiye göre, motorin litre fiyatında 1 lira 34 kuruş indirim yapılacağı duyuruldu.

Bu indirim, Brent petrol fiyatlarının 80 doların altına gerilemesinin ardından akaryakıt piyasasına yansıyan ilk büyük düşüş olarak kayıtlara geçiyor.

Bu Gece Yarısından İtibaren 1,34 TL Düşüyor!

Bu indirimle birlikte, İstanbul'da motorin litre fiyatının yaklaşık olarak 36,30 TL'ye düşmesi bekleniyor. Ankara'da 36,92 TL ve İzmir'de ise 37,13 TL seviyesine gerilemesi öngörülüyor. Bu gelişme, özellikle son dönemde yükselen akaryakıt fiyatlarına yönelik endişeleri hafifletecek bir adım olarak görülüyor.

Motorine Beklenen İndirim Geliyor

Öte yandan, benzin fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmiyor. Şu anda benzinin litre fiyatı İstanbul'da yaklaşık 34,58 TL, Ankara'da 35,26 TL ve İzmir'de 35,40 TL civarında seyrediyor.

Akaryakıt fiyatları nasıl hesaplanıyor?

Türkiye'de akaryakıt fiyatlarının hesaplanmasında, Gümrüksüz Rafineri Fiyatı temel alınıyor.

Bu fiyata Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) payı eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı hesaplanıyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.