Gazeteci Aysel Sadak, Siyasi Arenaya Adım Attı: CHP'den Ankara Gölbaşı Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylığını Açıkladı!

Gazeteci Aysel Sadak, Siyasi Arenaya Adım Attı: CHP'den Ankara Gölbaşı Belediye Başkanlığı İçin Aday Adaylığını Açıkladı!
Gazeteci Aysel Sadak, Ankara Gölbaşı Belediye Başkanlığı için Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) aday adayı olarak resmi başvurusunu yaptı. Sadak, Gölbaşı'nın daha yaşanabilir bir yer olabilmesi için kadınların gücüne ve dokunuşuna vurgu yaptı.

Gazeteci Aysel Sadak'ın CHP'den aday adayı olması, Gölbaşı ilçesi için yeni bir dönemin başlangıcını işaret ediyor. Sadak, adaylık açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Tek kadın aday adayı olarak, sade bir vatandaş olarak; bağımsız, bağlantısız, özgür iradesi ile diyet borcu olmayan bir aday olarak ortaya çıktım. Arkamda benim gibi emekçi bir halk olacak. Daha yaşanabilir bir Gölbaşı, kadının gücü ve dokunuşu ile mümkün olacaktır."

Aysel Sadak İltaş, eğitim hayatına Kars'ta başlayarak İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'ndan mezun oldu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde yüksek lisans ve doktora eğitimi aldı. Gazetecilik kariyerine 1993 yılında başlayan Sadak, Milliyet ve Günaydın gazetelerinde çalıştıktan sonra 1994 yılında TRT'de parlamento muhabiri olarak göreve başladı. Ayrıca, Bosna ve Karabağ savaşlarını anlatan belgeselleriyle ödüller kazandı.

ekran-goruntusu-2023-12-16-122435.jpg

Siyasi alanda da aktif olan Aysel Sadak İltaş, 1991 yılında DSP'den Kars milletvekili adayı olarak gösterildi. 2002, 2015 ve 2018 yıllarında CHP'den milletvekili aday adaylığı için başvuruda bulundu.

Gazetecilik kariyerinin yanı sıra akademik çalışmaları da olan Aysel Sadak İltaş, kısa bir süre önce TRT'deki görevinden istifa ederek Gölbaşı ilçesinde belediye başkanlığı için adaylık başvurusunu gerçekleştirdi.

Aysel Sadak İltaş, evli ve bir çocuk annesidir. Aday adaylığı, Gölbaşı Belediye Başkanlığı seçimlerine yeni bir dinamizm kazandırmış durumda ve ilçenin geleceği için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.