X platformu çöktümü: Twitter (X) zaman akışı sorunu ne? Twitter (X) sorunu nedir, çözüldü mü?

X platformu çöktümü: Twitter (X) zaman akışı sorunu ne?  Twitter (X) sorunu nedir, çözüldü mü?
Dünya genelinde yaklaşık iki saat süren erişim sorunları yaşayan Twitter, Elon Musk'ın sahipliğindeki teknik ekiplerin müdahalesiyle tekrar kullanıma açıldı. Downdetector dünya çapında yaşanan kesintiyi teyit etti.

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter, dünya genelinde yaklaşık iki saat süren bir erişim sorunu yaşadı. Elon Musk'ın sahibi olduğu platform, bu süre zarfında kullanıcıların tweet göndermesini veya almasını engelleyen teknik bir sorunla karşı karşıya kaldı.

X platformu çöktümü: Twitter (X) zaman akışı sorunu ne?

Kullanıcılar, özellikle mobil uygulama üzerinden erişimde ciddi problemler yaşarken, Twitter'ın web sitesinde de benzer sıkıntılar bildirildi. Sorun, 49 farklı ülkeden kullanıcıların raporlarıyla Downdetector tarafından doğrulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, yaşanan kesintilerin global kaynaklı olduğunu ve Türkiye'deki kullanıcıların da bu durumdan kısmen etkilenmiş olabileceğini belirtti. Sayan, Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nin süreci takip ettiğini ekledi.

Twitter (X) sorunu nedir, çözüldü mü?

Twitter ve Twitter Pro'nun her ikisi de küresel çapta aynı erişim sorunlarıyla karşılaştı. Ancak, birkaç saat süren kesintinin ardından, platforma erişim normale döndü. Twitter ve Elon Musk tarafından sorunun neden kaynaklandığına dair henüz bir açıklama yapılmadı.

Bu gelişme, Elon Musk'ın platformu satın almasından bu yana yaşanan büyük değişimlerin bir parçası olarak dikkat çekiyor. Kullanıcılar ve uzmanlar, Twitter'ın altyapısının bu tür sorunlara ne kadar hazırlıklı olduğunu ve gelecekte benzer sorunların yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.