6 Şehrimize Şehit Ateşi Düştü! Ramazan Günay, Mehmet Serinkan, İsmail Yazıcı, Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu Emre Taşkın Kimdir

6 Şehrimize Şehit Ateşi Düştü!  Ramazan Günay, Mehmet Serinkan, İsmail Yazıcı, Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu Emre Taşkın Kimdir
Irak'ın kuzeyinde gerçekleşen terör saldırısında 6 Türk askeri şehit düştü. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, şehitlerin kimliklerini açıkladı.Ramazan Günay, Mehmet Serinkan, İsmail Yazıcı, Yasin Karaca, Çağatay Erenoğlu Emre Taşkın Kimdir, Nerelidir?

Irak'ın kuzeyinde, terör örgütü tarafından gerçekleştirilen saldırı sonucunda 6 askerimiz şehit oldu. Bu acı haber, Türkiye genelinde büyük bir üzüntüyle karşılandı.

6 Şehidimizin Kimdir, Nerelidir?

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, şehit olan askerlerin kimliklerini paylaştı ve şunları söyledi:

  1. Piyade Teğmen Ramazan Günay
  2. Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan
  3. Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı
  4. Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca
  5. Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu
  6. Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın

Bu kahraman askerlerimiz, 22 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşen terör saldırısında şehit olmuşlardır. Bu acı kayıplar nedeniyle, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, ailelerine ve milletimize başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

Emre Taşkın Kimdir?

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı Alacakapı Mahallesi'nde yaşayan şehit Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın (22) ailesi, Umre için Mekke'de bulunuyordu. Şehit, aslen Bingöl'ün Karlıova ilçesi nüfusuna kayıtlıdır.

ekran-goruntusu-2023-12-23-115441.png

Mehmet Serinkan Kimdir?

Denizli'nin Tavas ilçesi Yorga Mahallesi'nde yaşayan şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın ailesine şehadet haberi ulaştırıldı. Şehidin ağabeyi Hüseyin Serinkan, 2016 yılında Suriye El-Bab bölgesinde meydana gelen bir çatışmada yaralanarak gazi olmuştur.

ekran-goruntusu-2023-12-23-115459.png​​​​​​​

İsmail Yazıcı Kimdir?

Zonguldak'ın Kdz. Ereğli ilçesindeki baba evine şehit Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın şehadet haberi iletildi. Şehit, 4 ay önce evlenmiş ve eşi hamiledir.

ekran-goruntusu-2023-12-23-115514.png

Ramazan Günay Kimdir?

Afyonkarahisar-Sinanpaşa İlçesi Güney Beldesi Çalışlar Mahallesi nüfusuna kayıtlı olan Piyade Teğmen Ramazan Günay, İzmir Buca ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.

ekran-goruntusu-2023-12-23-115530-001.png

Yasin Karaca Kimdir?

Tokat'ın Almus ilçesine bağlı Ormandibi köyü nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Piyade Er Yasin Karaca'nın şehadet haberi ailesine iletilmiştir. Şehit, evli değildir ve 7 kardeşi vardır. Cenaze töreninin yeri ve tarihi ailesi tarafından belirlenecektir.

ekran-goruntusu-2023-12-23-115545.png​​​​​​​

Çağatay Erenoğlu Kimdir?

Sinop'un Boyabat ilçesinde yaşayan Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun şehadet haberi ailesine ulaştırıldı. Şehit Erenoğlu, evli ve iki çocuk babasıdır.

ekran-goruntusu-2023-12-23-115831.png
​​​​​​​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum