Kızıl Goncalar Dizisine RTÜK'ten Sert Cezalar: 2 Kez Program Durdurma!

Kızıl Goncalar Dizisine RTÜK'ten Sert Cezalar: 2 Kez Program Durdurma!
Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini üstlendiği "Kızıl Goncalar" dizisi, RTÜK tarafından toplumun değerlerine aykırılık gerekçesiyle sert cezalara maruz kaldı. Verilen cezalar şöyle açıklandı…

Özcan Deniz ve Özgü Namal'ın başrollerini paylaştığı "Kızıl Goncalar" dizisine, RTÜK'ten toplumun değerlerine aykırılık gerekçesiyle verilen cezalar açıklandı.

Tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü konu alan dizi, muhafazakar kesimler tarafından eleştirilirken, RTÜK tarafından "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırılık nedeniyle verilen ceza açıklandı.

Kızıl Goncalar Dizisine RTÜK'ten Sert Ceza

Kızıl Goncalar Dizisi, tarikat ve cemaatlerin iç yüzünü konu almasıyla eleştirilirken, RTÜK'ün incelemesi sonucunda Üst Kurul, %3 idari para cezası ve 2 kez program durdurma cezası verdi.

RTÜK Başkanı İlhan Taşcı, dizinin "toplumun milli ve manevi değerlerine" aykırılık teşkil ettiğini belirterek, cezaların bu doğrultuda uygulandığını açıkladı. İzleyiciler tarafından yoğun şikayetleri üzerine başlatılan inceleme, dizinin mekan izinlerinin de iptal edilmesine neden olmuştu. Cezalar, diziye yönelik eleştirileri ve tartışmaları daha da alevlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum