7 bin 500 lira olan emekli maaşı kaç para oldu? Zam oranı açıkladı… Refah payı belli oldu mu?

7 bin 500 lira olan emekli maaşı kaç para oldu? Zam oranı açıkladı… Refah payı belli oldu mu?
Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla emeklilerin maaşlarına yüzde 37,55 oranında zam yapıldı. 7 bin 500 lira olan emekli maaşı, yapılan zamla ne kadar oldu, İşte refah payı ile hesaplanan o miktarlar…

Milyonlarca SSK ve Bağ-Kur emeklisi, Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanmasını sabırsızlıkla bekliyordu. Beklenen haber geldi ve emeklilerin maaşlarına yapılacak zam oranı netleşti.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan verilere göre, aylık enflasyon yüzde 2,93, yıllık enflasyon ise yüzde 64,77 olarak gerçekleşti. Bu oranlar, emekliler için 6 aylık zam oranının yüzde 37,55 olduğunu gösterdi.

7 bin 500 lira olan emekli maaşı, yapılan zamla ne kadar oldu, İşte refah payı ile hesaplanan o miktarlar…

7 Bin 500 Liralık Emekli Maaşına Zam

7 bin 500 lira maaş alan emeklilerin yeni maaş miktarı büyük bir merak konusu oldu. Yapılan yüzde 37,55'lik zam sonrasında, bu miktarın 10 bin 316 liraya yükseldiği hesaplandı. Bu artış, emeklilerin mali durumlarına önemli bir iyileşme getirecek.

Meclis'ten Beklenen Karar ile 12 Bin TL…

Ancak, emekli maaşları ile ilgili son sözü Meclis'in vereceği belirtiliyor. Meclis 16 Ocak'a kadar tatilde olduğundan, tatil dönüşünde en düşük emekli maaşına yapılacak düzenlemenin gündeme alınması bekleniyor. Özellikle en düşük emekli maaşına yapılacak refah payı eklemesi ile birlikte bu miktarın 11.500 TL ile 12.000 Bin TL olması öngörülüyor.

Emeklilerin Beklentileri ve Refah Payı

Emekliler, maaşlarına yapılacak bu zamla birlikte daha iyi bir yaşam standardına kavuşmayı umuyor. Refah payının eklenmesi, özellikle düşük maaş alan emekliler için büyük önem taşıyor. Bu eklemenin gerçekleşmesi durumunda, emeklilerin alım gücünün artması ve ekonomik refahlarının yükselmesi bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.