Türkiye 2022 Gelir Vergisi Rekortmeni Selçuk Bayraktar Kimdir? Selçuk Bayraktar Mesleği Nedir?

Türkiye 2022 Gelir Vergisi Rekortmeni Selçuk Bayraktar Kimdir? Selçuk Bayraktar Mesleği Nedir?
Baykar'ın Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, 2022 yılında 564 milyon TL gelir vergisi ödeyerek Türkiye'nin gelir vergisi rekortmeni oldu.

Türkiye'nin 2022 gelir vergisi rekortmeni, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı olan Selçuk Bayraktar oldu. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan 2022 yılı gelir vergisi beyannamelerinin değerlendirilmesi sonucunda oluşturulan liste, en fazla vergi beyan eden 100 mükellefi içeriyor.

Selçuk Bayraktar, 2022 yılında 564 milyon 124 bin 318 TL vergi tahakkuk ederek listenin başında yer aldı. Baykar, savunma ve havacılık sektöründe faaliyet gösteren bir firma olarak, 2022 yılında yapılan toplam savunma ve havacılık sanayisi ihracatının yüzde 25'ten fazlasını tek başına gerçekleştirmesiyle dikkat çekti. Baykar'ın cirosunun yüzde 86'sı ihracat gelirlerinden elde edilmişti.

Selçuk Bayraktar, aynı zamanda Türkiye'nin milli ve özgün İHA (İnsansız Hava Aracı) sistemlerinin ve ilk milli insansız savaş uçağı olan Bayraktar KIZILELMA'nın da mimarı olarak biliniyor. Kendisi, Baykar bünyesinde teknoloji liderliği görevini üstlenirken, Bayraktar TB2 S/İHA ve Bayraktar AKINCI TİHA gibi projeleri yönetti.

Ayrıca, Bayraktar'ın Fergani adlı teknoloji girişimiyle uzay çalışmalarına liderlik ettiği ve alçak yörünge takım uyduları ile yörünge transfer aracı geliştirme projelerine öncülük ettiği belirtiliyor. Bu çalışmalarının yanı sıra Baykar'ın geliştirdiği İHA'lar, 2021'de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi ve dünya genelinde 32 ülkeye ihraç edildi.

resim-2024-01-03-133843258.png

Selçuk Bayraktar'ın başarıları, 2022 yılında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelensky tarafından Ukrayna Devlet Liyakat Nişanı ile ve 2021'de Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından Karabağ Nişanı ile ödüllendirildi. Ayrıca, Afrika ülkesi Mali'ye yaptığı katkılar nedeniyle 2023 yılında Mali Ulusal Nişanı ile taltif edildi.

Selçuk Bayraktar'ın liderlik ettiği Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ise milli ve özgün teknoloji geliştirme çalışmalarını desteklemekte ve TEKNOFEST gibi büyük havacılık, uzay ve teknoloji etkinliklerini düzenlemektedir. Ayrıca, Bayraktar kısa pistli gemilere iniş-kalkış yapabilen Bayraktar TB3 SİHA ve Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı projesi olan Bayraktar KIZILELMA'nın geliştirilmesinde liderlik etmektedir.

Selçuk Bayraktar'ın, hem savunma sanayisindeki başarıları hem de teknoloji alanındaki çalışmalarıyla tanınmış bir iş adamı ve girişimcidir. Ayrıca, 2016 yılında Sümeyye Erdoğan ile evlenmiş ve bir çocuk sahibi olmuştur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.