Yargı dizisini izledi! O sahne sonrası vasiyet etti… Organ Bağışıyla hayat kurtardı!

Yargı dizisini izledi! O sahne sonrası vasiyet etti… Organ Bağışıyla hayat kurtardı!
Yargı dizisinin organ bağışı konusunda farkındalık yaratan sahnesi, hayatını kaybeden bir seyircinin organlarını bağışlamasına ve 35 yıldır böbrek hastalığı ile mücadele eden Kenan Kayaalp'a umut oldu.

Yargı dizisinin etkileyici organ bağışı sahnesi, reel hayatta da umut oldu. Kanal D'de yayınlanan ve Türkiye'yi 51. Uluslararası Emmy Ödülleri'nde temsil eden popüler dizi Yargı'nın organ bağışı konulu bir bölümü, bir seyirciyi derinden etkiledi ve önemli bir karara yol açtı.

Vefat eden bu seyircinin organları, uzun yıllardır böbrek hastalığı ile mücadele eden Kenan Kayaalp'a hayat verdi.

Diziden İlham Alan Vasiyet

Dizinin 74'üncü bölümünde, organ nakli bekleyen bir çocuğun babası tarafından kaçırılan Ceylin, Yekta ve Parla'nın hikayesi, seyircileri derinden etkiledi. Bu bölümün ardından, ismi açıklanmayan bir seyirci ailesine organlarını bağışlama vasiyetinde bulundu.

35 Yıllık Mücadeleye Umut Oldu

Kenan Kayaalp, 35 yıldır böbrek hastası olarak yaşamını sürdürüyordu. Yeni yıl arifesinde gerçekleştirilen operasyonla hayatı değişti. İstanbul'da bir hastanede Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alp Gürkan'ın öncülüğünde yapılan başarılı bir operasyonla yeni bir böbreğe kavuştu. Kayaalp, "Bu nakil benim için bir yeni yıl hediyesi oldu" ifadelerini kullandı.

Yargı Dizisinin Organ Bağışı Sahnesi Gerçek Hayatta Bir Hayat Kurtardı

Prof. Dr. Alp Gürkan, operasyonla ilgili şu açıklamaları yaptı: "Hastamız, Yargı dizisini izledikten sonra ailesine organ bağışı konusunda vasiyette bulunmuş. Ne yazık ki bir süre sonra vefat etti ve ailesi organlarını bağışladı. Kenan Bey, 35 yıldır diyaliz tedavisi gören bir hastamızdı. Bu olay sonrası kendisine böbrek nakli yaptık ve şu an sağlık durumu iyiye gidiyor. Organ bağışının önemi konusunda herkese çağrıda bulunuyorum. Vefat ettiğinizde organlarınızı bağışlayarak en az beş kişinin hayatına dokunabilirsiniz."

Yargı dizisinin bu etkileyici bölümü, sanatın gerçek hayat üzerindeki pozitif etkisinin ve organ bağışının öneminin güzel bir örneği oldu. Dizinin bu etkileyici sahnesi, bir hayatın kurtarılmasına vesile olarak, organ bağışının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.