Türkiye'nin En Zengin Kişisi Belli Oldu! Son Birinci Servetinin Yarısını Kaybetti!

Türkiye'nin En Zengin Kişisi Belli Oldu! Son Birinci Servetinin Yarısını Kaybetti!
Forbes 500 listesine göre, Murat Ülker 2024'te Türkiye'nin en zengin ismi olarak zirveye çıkarken, geçen yılın lideri İbrahim Erdemoğlu, servetinin yarısını kaybederek beşinci sıraya geriledi.

Forbes 500 listesinin 2024 güncellemesiyle, Türkiye'nin en zengin iş insanları sıralamasında büyük bir değişiklik yaşandı. Geçen yıl listenin zirvesinde yer alan İbrahim Erdemoğlu, servetinde yaşanan büyük düşüşle liderlik koltuğunu kaybetti. Erdemoğlu'nun serveti, bir yılda 5.3 milyar dolardan 2.5 milyar dolara gerileyerek, Türkiye'nin en zengin beşinci kişisi konumuna düştü.

Yeni listenin zirvesine ise Murat Ülker yükseldi. Yıldız Holding'in kurucusu Sabri Ülker'in oğlu ve 2020 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini ağabeyi Ali Ülker'e devreden Murat Ülker, 5.1 milyar dolarlık servetiyle Türkiye'nin en zengin ismi oldu. Bu servetle aynı zamanda dünyanın en zengin 572. kişisi konumunda yer alan Ülker, Türkiye'nin zenginlik sıralamasında önemli bir yer tutuyor.

Forbes 500 listesi, dünyanın en zengin insanlarını sıralarken, bu yıl Türk milyarderlerin dünya genelindeki sıralamada daha düşük bir konumda olduğunu gösterdi. Bu durum, özellikle Türkiye bazlı üretim yapan iş insanlarının, dolar kuru artışlarından etkilendiğini ortaya koyuyor.

İşte Türkiye'nin en zengin 10 ismi ve servetleri:

  1. Murat Ülker (5.1 milyar dolar)
  2. Semahat Sevim Arsel (2.9 milyar dolar)
  3. İpek Kıraç (2.8 milyar dolar)
  4. Mustafa Rahmi Koç (2.6 milyar dolar)
  5. İbrahim Erdemoğlu (2.5 milyar dolar)
  6. Erman Ilıcak (2.4 milyar dolar)
  7. Ferit Faik Şahenk (2.4 milyar dolar)
  8. Filiz Şahenk (2.2 milyar dolar)
  9. Ali Erdemoğlu (2.2 milyar dolar)
  10. Nihat Özdemir (2 milyar dolar)

Bu değişim, Türkiye ekonomisinin dinamik yapısını ve milyarderlerin servetlerindeki hızlı değişiklikleri gözler önüne seriyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.