Evlilik Hazırlığı Yapanlara Müjde! verdi! 150 BİN TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başlıyor! 15 Şubat E-Devlet...

Evlilik Hazırlığı Yapanlara Müjde! verdi! 150 BİN TL faizsiz evlilik kredisi başvuruları başlıyor! 15 Şubat E-Devlet...
Aile ve Gençlik Fonu kapsamında evlenmek isteyen gençlere sunulan 150 bin lira faizsiz kredi desteği için başvurular 15 Şubat'ta e-Devlet üzerinden başlıyor. İlk etapta deprem bölgelerinde yaşayan çiftler faydalanabilecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın yaptığı açıklamaya göre, evlilik yolunda olan genç çiftlere maddi destek sağlamayı amaçlayan Aile ve Gençlik Fonu'ndan faizsiz kredi desteği verilecek. Aile ve Gençlik Bankası aracılığıyla sunulacak olan destek, yeni evlenecek çiftlere iki yıl geri ödemesiz olmak üzere toplamda 48 ay vadeli 150 bin lira olarak belirlendi.

Bu destek paketi, özellikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen bölgelerde yaşayan çiftlere umut olacak şekilde önceliklendirilecek. Bakan Göktaş, başvuruların 15 Şubat itibarıyla e-Devlet üzerinden alınmaya başlanacağını duyurdu. Bu destekle birlikte evlenmeyi planlayan gençlerin önündeki maddi engellerin bir nebze olsun hafifletilmesi hedefleniyor.

resim-2024-02-04-162129437.png

AK Parti İzmir Milletvekili Eyüp Kadir İnan'ın belirttiği üzere, evlilik kredisi ile ilgili yaş sınırları da proje kapsamında ilin ve bölgenin özelliğine, gençlerin durumlarına göre değerlendirilerek esnetilebilecek. Bu sayede, farklı şartlar altındaki gençlerin de bu fırsattan faydalanabilmesi amaçlanıyor.

Faizsiz ve geri ödemesiz dönemiyle dikkat çeken bu finansal destek programı, evlilik hazırlığı yapan genç çiftler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Başvuru ve detaylı bilgi için çiftlerin e-Devlet platformunu kullanmaları gerekiyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.