Emekliye Bayram İkramiyesi Gelecek Mi? 5 Bin TL İddiaları Giderek Güçleniyor! İşte Tüm Detaylar...

Emekliye Bayram İkramiyesi Gelecek Mi? 5 Bin TL İddiaları Giderek Güçleniyor! İşte Tüm Detaylar...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamalarının ardından emeklilerin bayram ikramiyelerine zam yapılacağı gündemde. Ekonomist Turgay Bozoğlu, beklenen zammın 3 bin TL olacağını iddia etti.

Emeklilerin ek zamlarının hesaplara yatırılmasının ardından, şimdi de gözler bayram ikramiyelerine yapılacak zam miktarına çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, hükümetin emekli ikramiyeleri artışı konusunda adım atmaya hazır olduğunu belirterek, emeklileri rahatlatacak müjdelerin yolda olduğunu ifade etti. Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı ile yapılacak görüşmeler sonrasında, Cumhurbaşkanı'nın talimatları doğrultusunda gerekli adımların atılacağını duyurdu.

Bu süreçte, ekonomist Turgay Bozoğlu, Sözcü TV'de katıldığı bir canlı yayında, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili önemli bilgiler paylaştı. Bozoğlu, "Bayram ikramiyelerinin artırılmasına ihtimal veriyorum" diyerek, 2018'deki emekli ikramiyesinin bugünkü koşullarda 5 bin 500 TL olması gerektiğini belirtti. Ancak Bozoğlu, beklentilerin 5 bin TL olmasına karşın, kendisinin 3 bin TL gibi bir rakam duyduğunu ifade etti.

Bozoğlu, emeklilerin yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çekerek, yapılabilecek zamla bir nebze olsun rahatlama sağlanabileceğini vurguladı. Ayrıca, seçim dönemlerinde emeklilere yönelik rahatlamaların geleneksel hale geldiğini, ancak asıl beklentinin 1 Nisan'dan sonra yapılacak doğal gaz ve elektrik zamlarının etkilerinin nasıl yönetileceği olduğunu belirtti. Merkez Bankası'nın enflasyon raporundaki beklentilere de değinen Bozoğlu, geçmiş dönem enflasyon oranlarının baz etkisiyle düşüşe geçeceği yönündeki tahminlere güvendiklerini aktardı.

Emeklilerin gözü kulağı hükümetin açıklayacağı bayram ikramiye zammında. Beklenen duyurunun ardından emeklilerin yüzünü güldürecek bir artışın yapılıp yapılmayacağı merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.