Türkler 40 Bin Euro'y Asker Oluyor! Almanya'da Sürpriz Askerlik Kararı... Türkleri askere alıp tabur kuracak

Türkler 40 Bin Euro'y Asker Oluyor! Almanya'da Sürpriz Askerlik Kararı... Türkleri askere alıp tabur kuracak
Almanya'da asker açığını kapatmak amacıyla gündeme gelen "Lejyoner taburları" kapsamında, Türk kökenli Alman vatandaşlarının paralı asker olarak orduya katılmaları planlanıyor. Savunma Bakanı Boris Pistorius, bu adımın Avrupa'da bir ilk olacağını belirtti

Almanya'da zorunlu askerliğin kaldırılmasının ardından yaşanan asker açığını gidermek için yeni bir strateji gündemde. Ülkede doğup büyümüş, ancak Alman vatandaşlığına geçmiş Türk kökenlilerin de içinde bulunduğu yabancı kökenliler, paralı asker olarak Alman Ordusu'na katılabilecek. Bu kapsamda "Lejyoner taburları" kurulması planlanıyor.

ekran-goruntusu-2024-02-09-140635.jpg

Savunma Bakanı Boris Pistorius, yabancı kökenlilerin orduya katılımı ile ilgili, "Evet, uygularız. Avrupa'da bunu yapan ilk silahlı kuvvetler olacağız" ifadelerini kullandı. Fransa, Belçika ve Danimarka'nın yıllardır benzer bir sistemle çalıştığını hatırlatan Pistorius, Almanya'nın muhtemel bir savaşa hazırlıklı olması gerektiğini ve şu anki asker açığının 20 bin olduğunu vurguladı.

Orduya katılan Türk kökenli bir Alman vatandaşı, yılda yaklaşık 40 bin Euro maaş alacak ve rütbe yükseldikçe bu maaş daha da artacak. Ülkede uzun süredir yaşayan ve Almanya ile güçlü bağları olan yabancı kökenlilerin, özellikle polis ve güvenlik birimlerinde görev yapabildiklerine dikkat çeken güvenlik uzmanları, askerlik için de benzer bir durumun söz konusu olabileceğini belirtiyor.

ekran-goruntusu-2024-02-09-140623.jpg

Eski Savunma Bakanı Franz Josef Jung'un da destek verdiği plana göre, Almanya'da yaşayan Türk kökenliler, Bundeswehr'in (Alman Ordusu) yaklaşık %5'ini oluşturabilecek. Üçüncü, dördüncü ve hatta beşinci kuşak Türk kökenliler, dil ve uyum sorunu yaşamadan, paralı asker olarak görev yapabilecek.

Bu gelişme, Almanya'da yaşayan Türk toplumu başta olmak üzere, tüm yabancı kökenliler için yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Hem Alman Ordusu'nun ihtiyaçlarının karşılanması hem de yabancı kökenlilere askeri alanda kariyer fırsatları sunulması açısından önemli bir adım olarak görülüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.