Dolar 20 Liraya Düşebilir! Doların Riski Yükseliyor! 22 Şubat 2024'te Dolar ve Euro'nun Değeri Ne Kadar?

Dolar 20 Liraya Düşebilir! Doların Riski Yükseliyor! 22 Şubat 2024'te Dolar ve Euro'nun Değeri Ne Kadar?
Doların TL karşısındaki yükselişi devam ediyor, uzmanlar seçim sonrası 20 lira seviyesine düşeceği iddialarını değerlendiriyor.

Türk Lirası karşısında doların yükselişi, ekonomi çevrelerinde endişe yaratmaya devam ediyor. 21 Şubat 2024'te güne 30,95 seviyesinden başlayan dolar, psikolojik eşik olan 31 lira seviyesini aşarak sınırlı da olsa yükseliş trendine girdi. Türk Lirası'nın dolar karşısındaki değer kaybı ise devam ediyor.

Ekonomi yönetiminin kontrolünde ilerleyen dolar kuru, son dönemdeki kademeli yükseliş trendini sürdürerek 31,01 seviyesine ulaştı. Uzmanlar, seçim sürecine kadar dolar kurunda baskı olacağını vurguluyorlar. Ancak yatırımcılar, seçim sonrası dolar kurunun ne yönde seyredeceğini merakla bekliyorlar.

ABD Doları'nın geçen yılın haziran ayından beri Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ettiği biliniyor. Son 12 ay içerisinde doların TL karşısındaki değer artışı yüzde 65'e ulaşırken, bir aylık artış oranı ise yüzde 2,57 olarak kaydedildi.

Türk Lirası'nın tercih edilmesi için çeşitli hamleler yapılmaya devam ediyor. Bankalar, KKM vadesi biten müşterilere yüksek TL mevduatı sunarak TL'nin değer kazanmasını teşvik etmeye çalışıyorlar. Ancak, KKM'den çıkan vatandaşların döviz hesaplarını veya fiziki doları tercih etmeye devam etmeleri, dolar talebinde artışa neden oluyor ve bu da dolar kurunda baskı riski oluşturuyor.

Uzmanlar, seçim sonrası dolar kurunda yumuşak bir yükseliş beklentisi içindeler. Ancak, "doların 20 liraya kadar düşeceği" gibi iddiaların gerçekçi olmadığını ve böyle bir düşüşün Türkiye ekonomisini zorlayabileceğini belirtiyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.