Türk Futbolu Bir Yıldızını Kaybetti: Ersen Martin Hayatını Kaybetti! Ersen Martin Kaç Yaşında Neden Vefat Etti?

Türk Futbolu Bir Yıldızını Kaybetti: Ersen Martin Hayatını Kaybetti! Ersen Martin Kaç Yaşında Neden Vefat Etti?
Türk futbolunun tanınmış isimlerinden eski milli futbolcu Ersen Martin, 44 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir İzmir'de özel bir hastanede tedavi gören ve geçtiğimiz hafta yoğun bakıma alınan Martin'in sağlık durumu kritikti.

Haber: Türk futbol dünyası, bugün üzücü bir haberle sarsıldı. Eski milli futbolcu Ersen Martin, genç yaşta yaşamını yitirdi. 44 yaşındaki eski futbolcu, bir süredir İzmir'de özel bir hastanede tedavi görüyordu.

Geçtiğimiz haftalarda sağlık durumu ciddiyetini koruyarak yoğun bakıma alınan Martin, verdiği yaşam mücadelesini ne yazık ki kaybetti.

Ersen Martin Kimdir, Kaç Yaşında?

23 Mayıs 1979'da Almanya'da dünyaya gelen Ersen Martin, futbol kariyerine Nürnberg altyapısında başladı. Genç yaşlarda sergilediği performansla dikkat çeken Martin, Nürnberg U19 takımından A takıma kadar yükseldi.

indir-001.jpeg

Türkiye futboluna ilk adımını 1999 yazında Beşiktaş'a transfer olarak atan Martin, 2000/2001 sezonunu Siirt Jetpa'da kiralık olarak geçirdi. Ardından Göztepe ve Denizlispor formaları giyen Martin, Ankaraspor ve Trabzonspor'da da kariyerine devam etti.

2007/2008 sezonunda Recreativo Huelva'ya transfer olan Ersen Martin, İspanya'da iki sezon geçirdikten sonra Sivasspor ile Türkiye'ye dönüş yaptı. Kariyerinin son yıllarında Manisaspor, Kasımpaşa ve Gençlerbirliği formalarını giyen ve son olarak 2013 yılında Eyüpspor'da oynayarak futbolculuk kariyerini noktalayan Martin, kulüp kariyeri boyunca toplam 371 resmi maçta 101 gol attı ve 27 asist yaptı.

Ersen Martin, 2004 yılında A Milli Takım'a çağrılarak ülkesini uluslararası arenada temsil etme onuruna erişti. A Milli formayı 3 maçta terleten Martin, gol atma başarısı gösteremese de milli takıma verdiği katkılarla hatırlanacak.

Ersen Martin'in vefatı, futbol camiasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Hem kulüp kariyerinde hem de milli takım seviyesinde futbolun içinden gelen bir isim olan Martin, saha içindeki hırsı, mücadeleci ruhu ve karakteriyle tanınıyordu. Futbolculuk kariyeri boyunca birçok takımda forma giyen ve sayısız başarıya imza atan Ersen Martin, geride bıraktığı futbol mirasıyla unutulmayacak bir isim olarak anılmaya devam edecek.

Ersen Martin'in ailesine, sevenlerine ve Türk futbol camiasına başsağlığı dileriz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.