Bergen'i Öldüren Eden Halis Serbest, Açtığı Tazminat Davasını Kaybetti!

Bergen'i Öldüren Eden Halis Serbest, Açtığı Tazminat Davasını Kaybetti!
Orchestra Content'e açtığı tazminat davasını kaybeden Halis Serbest, kişilik haklarına saldırı iddiası mahkeme tarafından reddedildi.

Ünlü şarkıcı Bergen'in hayatını konu alan ve tartışmaları da beraberinde getiren "Bergen'i Öldüren" filmiyle ilgili tazminat davası sonuçlandı. Halis Serbest, filmin yapımcısı Orchestra Content'e ölüm tehditleri aldığını, rızası olmadan filmin çekildiğini ve kişilik haklarına saldırıda bulunulduğunu iddia ederek yaklaşık iki yıl önce 300 bin TL'lik tazminat davası açmıştı.

Ancak Kozan 1'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın karar duruşmasında, Orchestra Content'in avukatı Hande Fırat, filmin kamuya mal olmuş bir sanatçının yaşamını ve sanatını konu aldığını belirterek, davacı Halis Serbest'in isminin filme dahil edilmediğini ve bu nedenle iddialarının haksız ve mesnetsiz olduğunu savundu.

Halis Serbest ise filmde kendisini öcü olarak gösterildiğini ve gerçeği yansıtmadığını ifade etti. Ancak mahkeme, bilirkişi raporlarını inceledikten sonra Serbest'in kişilik haklarına saldırı olduğuna dair yeterli kanıt bulunmadığına hükmetti ve davayı reddetti.

Bu kararla birlikte Halis Serbest, tazminat davasını kaybetmiş oldu. "Bergen'i Öldüren" filmi ve üzerindeki tartışmalar, Türkiye'nin sanat ve medya dünyasında uzun süre konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.