Sincan'ın O Mahallesine Dev Yatırım! Muhtarlık Ve Köy Konağı Açıldı

Sincan'ın O Mahallesine Dev Yatırım! Muhtarlık Ve Köy Konağı Açıldı
Sosyal belediyecilik anlayışıyla yoluna devam eden Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, köy konağı geleneğini yaşatmak için başlattığı proje kapsamında Yenihisar Mahallesi’nde muhtarlık ve köy odası açılışını gerçekleştirdi.

Vatandaşın kültürel ve sosyal ihtiyaçlarını karşılamak için daha önce Yenikayı Mahallesi, Polatlar Mahallesi, Yenipeçenek Mahallesi, Çoğlu Mahallesi ve Ücret Mahallesi’nde köy konakları açan Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, şimdi de Yenihisar Mahallesine muhtarlık ve köy odası yaptı.

BAŞKAN ERCAN’DAN ÇİFTÇİLERE TAM DESTEK

Açılış konuşmasında Yenihisar’ın Mahalle olmasına rağmen Köy ifadesini kullanmayı tercih ettiğini belirten Başkan Ercan “ben köy demeye devam ediyorum çünkü köy kültürünün kalıcı olmasını çok istiyorum. Mahalle olsa da biz köy diyelim, buraların köy geleneğini yaşatması çok önemli. Yenihisar'da köy odamız yoktu. Şimdi hamdolsun var, geldiğimizde çayımızı içip sohbetimizi yapacağımız bir mekânımız var. Daha önce farklı mahallelerimize 5 tane yeni köy konağı yaptık. Konak olan köylerde de tadilatları ve bakımları düzenli yapıyoruz. Özellikle gençlerin burada olması çok kıymetli. Köy konağı kültürünü yaşatmamız lazım. Buranın canlı yaşaması için kadınlara emanet ediyorum. Konağımızın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

BAŞKAN ERCAN: ÇİFTÇİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ

Tarımın ve çiftçinin önemine değinen Başkan Ercan, 31 Mart seçimleri için de destek istedi.
Başkan Ercan “Tarımsal üretimi teşvik etmek için çiftçilerimizle seminerler yapıyoruz, Ziraat Odamızla birlikte hareket ederek onları bilinçlendirmek, son dönem tarım teknolojisini, modern uygulamaları anlatmak için birçok çalışmalar yapıyoruz. Agumenta gibi, Rota gibi modern cihazlarla, telefona indirdikleri uygulama ile arazilerini anlık takip edebildikleri, topraklarının azotu, suyu, gübresini anlık ölçüp ona göre takviyesini yaptığı bir sistem getirdik. Verimde artış, maliyette düşüş sağlıyoruz.

Çiftçi el kitabı bastırdık ve çiftçilerimize dağıttık. Çiftçi yaş ortalamasını düşürmemiz, gençleri çiftçiliğe yönlendirmemiz lazım. Gıdanın ne kadar önemli olduğunu biz pandemi döneminde gördük. Üretimde kendi kendine yeten bir ülke olmanın nasıl ayrıcalıklı bir ülke olduğunu bir kez daha gördük. Ülkemiz bu potansiyele sahip, yeter ki bu potansiyeli harekete geçirecek sinir uçlarına dokunalım. 31 Mart'ta seçimimiz var. Seçim demokrasilerde bayramdır, şölendir. İnşallah 31 Mart'ta hem Sincan'da hem de büyükşehirde desteğinizi bekliyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.