Temmuz Ayında Asgari Ücrete Ara Zam Beklentisi: Yüzde 15-20 Arası Artış Öngörülüyor! İşte Detaylar...

Temmuz Ayında Asgari Ücrete Ara Zam Beklentisi: Yüzde 15-20 Arası Artış Öngörülüyor! İşte Detaylar...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın olumsuz açıklamalarına rağmen, piyasalarda ve kulislerde asgari ücrete Temmuz ayında yapılacak ara zamla ilgili iddialar sıcaklığını koruyor.

Son dakika gelişmelerine göre, Türkiye’de asgari ücretliler, Temmuz ayında ara zam yapılması konusunda umutlarını koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, zam konusunda kapıları kapatsa da, ekonomi çevrelerinden ve kulislerden gelen sıcak haberler, çalışanların beklentilerini canlı tutuyor.

Habertürk.com Genel Yayın Yönetmeni Yavuz Barlas, canlı yayında yaptığı açıklamalarda, Temmuz ayında asgari ücrete yüzde 15-20 civarında bir zam yapılmasını beklediğini söyledi. Barlas, ekonomist Şeref Oğuz’un Eylül ayında zam yapılacağı yönündeki kulis beklentilerini ise gerçekçi bulmadığını belirtti.

Ayrıca Barlas, Türkiye’de sendikalaşma oranının düşük olmasını eleştirerek, "Keşke dün, 1 Mayıs’ta, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı çıkıp ‘Çalışma anayasasını ilan ediyoruz, partilerle görüşüyoruz’ deseydi. Bu konuda eksiğimiz ve reforma ihtiyacımız var." dedi.

Kıdem tazminatının önemine de değinen Barlas, bu hakkın savunulması gerektiğini ve tartışmaya bile açılmaması gerektiğini vurguladı. Asgari ücrete yapılacak küçük oranlarda bir ayarlamayı beklediğini ifade eden Barlas, bu ayarlamaların sembolik de olsa, piyasadaki fiyat artışlarını absorbe etmeye yardımcı olabileceğini sözlerine ekledi.

Emekli ve memurların da Temmuzda zam alacak olmalarıyla birlikte, asgari ücretlilerin de benzer bir düzenleme bekledikleri gözleniyor. Yılın ikinci yarısında ekonomik koşulların nasıl şekilleneceği ve asgari ücret zammının gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.