Emekli Maaşlarına Temmuz Zammı: Beklentiler ve Detaylar İşte Burada...

Emekli Maaşlarına Temmuz Zammı: Beklentiler ve Detaylar İşte Burada...
Milyonlarca emekli, Temmuz ayında yapılacak zam için geri sayıma başladı. Seçim öncesi seyyanen zam beklentileri boşa çıkan emekliler, gözlerini refah payına çevirdi. Ekonomist Muhammet Bayram, emekli maaşlarındaki zam oranı hakkında bilgi verdi!

Ekonomist Muhammet Bayram, SSK ve Bağkur emeklilerinin enflasyon farkı kadar zam aldığını, memur ve memur emeklilerinin ise enflasyon farkı artı toplu sözleşme zammı aldığını belirtti. Bayram, “İlk 4 ayın enflasyonu yüzde 18.72, Mayıs ve Haziran aylarında yüzde 3’ler civarında enflasyon gelirse ilk 6 aylık enflasyon yüzde 25 civarında olacaktır” dedi. Bu durumda en düşük emekli maaşı alanların enflasyon karşısında zorlanabileceğini ifade etti.

Refah Payı ve Kök Maaş Üzerinden Artış

Bayram, Cumhurbaşkanı’nın hassasiyet açıklamasına değinerek, küçük bir refah payı artışı beklediğini ve yüzde 5’lik bir artış öngördüğünü söyledi. Bayram, “Yüzde 25’e 5 puan daha eklenerek yüzde 30’luk bir artış yapılacağı yönünde bir öngörüm var” dedi.

En Düşük Emekli Maaşı 15 Bin TL Olabilir

Emekli maaşı ile kök ücret arasında fark olduğunu belirten Bayram, kök maaş üzerinden yüzde 25’lik bir artış yapılması halinde en düşük maaşın 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye çıkabileceğini, yüzde 30’luk bir artışla ise 13 bin TL olabileceğini belirtti. Ayrıca, en düşük emekli maaşının 15 bin TL’ye çıkarılmasının mümkün olduğunu ve bu adımın asgari ücrete yakınsama konusunda önemli bir adım olacağını vurguladı.

Bu artışlarla birlikte, kök ücretin en düşük emekli maaşına sabitlenmesinin, emeklilerin gelecekte alacakları maaşın daha belirgin hale gelmesini sağlayacağını ifade etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.