TC İle SGK Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?

TC İle SGK Borç Sorgulama Nasıl Yapılır?
E – devlet sorgulama işlemleri için: Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama ekranı üzerinden kimlik bilgileriniz ile işleme başlayabilirsiniz.

SGK borç sorgulama işlemleri T.C. kimlik numarası ve e – devlet şifresi ile yapılabilmektedir. E – devlet sistemi üzerinden sigortalılık bilgilerinize ilişkin tüm detayları görüntüleyebileceğiniz gibi ödenmemiş borç bilgilerinizi, mevcut borçlarınızı ve sigorta hizmet dökümlerinizi görüntülemeniz de mümkündür. Sadece T.C. kimlik numarası ile sorgulama yapmanız mümkün değildir. Sorgulama işlemleri için ayrıca e – devlet sistemine giriş yapmak için PTT şubelerinden alacağınız e – devlet şifresine de ihtiyaç duyulur.

E – devlet sorgulama işlemleri için: Sosyal Güvenlik Kurumu Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama ekranı üzerinden kimlik bilgileriniz ile işleme başlayabilirsiniz. Sosyal Güvenlik Kurumu başta olmak üzere daha birçok farklı kurumun hizmetinden elektronik ortam üzerinden yararlanmanız mümkündür. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından birçok farklı işlemin e – devlet ve SGK kurumsal internet sitesi üzerinden gerçekleştirilmesi birçok açıdan vatandaşlara kolaylık sağlamıştır.

SGK Borç Sorgulama Nerden Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesinde sigortalı olarak çalışanlar e – devlet üzerinden; 4/A, 4/B ve 4/C sigortalılık işlemleri için birçok farklı işlem yapabilir. Bunun yanı sıra Genel Sağlık Sigortası borçlarına ilişkin detayların da aynı sistem üzerinden görüntülenmesi mümkündür. SGK borç sorgulama işlemleri için iki farklı adresi kullanabilirsiniz. Bunlar:

E – devlet
E – SGK
Olarak belirlenmiştir. Her iki sistem üzerinden T.C. kimlik numarası ile sorgulama işlemi yapılabilmektedir. SGK sorgulama işlemleri eski adıyla SSK, Bağ Kur borç sorgulama olarak tanımlanmaktaydı. Günümüzde bu sigortalılık dallarında 4/A ve 4/B olarak sistem üzerinden sorgulama yapılması mümkündür.

Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesi ve sorgulama ekranı üzerinden şifresiz olarak borç sorgulama işlemi yapılabilir. Ancak E – devlet üzerinden sorgulama yapacak kişilerin mutlaka e – devlet şifresine sahip olmaları gerekmektedir. E – devlet üzerinden SGK’ya ilişkin birçok farklı işlemin gerçekleştirilebilmesi vatandaşlar açısından büyük kolaylık sağlamaktadır.

TC İle SGK Prim Sorgulama Nasıl Yapılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan pek çok hizmet günümüzde elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. SGK’ya ilişkin vatandaşların kısa sürede T.C. kimlik numaraları ile ulaşabilecekleri birçok bilgi bulunmaktadır. Prim sorgulama işlemlerinden, SGK borç sorgulama işlemlerine kadar tüm vatandaşlar için geniş bir hizmet seçeneği sunulmaktadır. T.C. kimlik numarası ile SGK ve e – devlet üzerinden yapılabilen diğer sorgulama işlemleri arasında:

SGK tescil ve hizmet dökümü,
İşgöremezlik ödemesi görme,
4/A emekli aylık bilgisi,
GSS prim borcu sorgulama,
4/B borç durumu,
SGK şahıs ödemeleri,
Tescil kaydı sorgulama,
SGK tedavi bilgisi sorgulama vb.
Daha birçok farklı işlem gerçekleştirilebilmektedir. Vatandaşların T.C. kimlik numarası ile SGK borç sorgulama işlemlerini yapabilmeleri için e – devlet üzerinden SGK Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama ekranına giriş yapmaları gerekmektedir.

E – devlet şifresi ve T.C. kimlik numarası ile sisteme giriş yaptıktan sonra açılan sayfasının sağ üst köşesinde yer alan arama çubuğuna ‘’SGK’’ yazarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sunulan tüm hizmetlerin detaylarınız görüntüleyebilirsiniz. Günümüzde elektronik ortam üzerinden çok sayıda işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

SGK 4/B Borç Durumu Sorgulama

Sosyal Güvenlik Kurumu üzerinden 4/B eski adıyla Bağ Kur sigortalılık durumuna ilişkin borç sorgulama işlemleri yapılabilmektedir. SGK üzerinden 4/B sigortalılık durumuna ilişkin daha birçok işlem e – devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile gerçekleştirilebilmektedir. 4/B hizmet dökümü sorgulama işlemleri dahil olmak üzere Sosyal Güvenlik Kurumuna ait pek çok farklı işlemi aynı sistem üzerinden görüntülemeniz mümkündür. E – devlet şifresi olmayan vatandaşlar PTT şubeleri üzerinden şifrelerini alabilirler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.