Yenimahalle Belediyesi, Mavi gözlü dev Nazım Hikmet Ran’ı, ölümünün 55’inci yıldönümünde adını taşıyan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle andı

Yenimahalle Belediyesi, Mavi gözlü dev Nazım Hikmet Ran’ı, ölümünün 55’inci yıldönümünde adını taşıyan Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen törenle andı
Merkezdeki Nazım Hikmet anıtına TUBİL’in minikleri ile birlikte karanfil bırakan Yaşar, “Bizler, Nazım’ın eserleriyle büyüdük, gençlerimiz yine O’nun eserlerini okuyor. Ölümünden nice yıllar sonra Nazım Hikmet bıraktığı eserlerle hala yaşıyor” dedi.

Anma Törenine Yaşar’ın yanı sıra CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör ve ilçe yönetimi, meclis üyeleri, vatandaşlar ve çocuklar katıldı.

“Nazım, dünyanın tanıdığı bir Türkiye sanatçısı”

Nazım’ın Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük şairlerinden olduğunu vurgulayan Yaşar, “ NazımHikmet’i anlatmak için ne söylersek söyleyelim O’nun eşsiz edebiyatını, kişiliğini vurgulamakta yetersiz kalacaktır. Zira kendisi normal, sıradan bir insanın sayfalarca yazsa da anlatamayacağı şeyleri tek bir cümleyle anlatabilen büyük bir şairdir. Bugün dünya çapında tanınan, eserleri onlarca dile çevrilenbir Türkiye sanatçısıdır NazımHikmet. O’nun yazdığı eserlerle bugün gençlerimiz büyüyor, O’nun emekçi sınıf için verdiği kavga bugün hala devam ediyor. Nazım öyle bir Nazım ki Kuvayi Milliye destanını yazarak ölümsüzleştiren, kurtuluş savaşını çok güzel anlatan bir destanı bize armağan etmiş bir sanatçıdır” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.