Lise ve Ortaokul Öğrencilerine Kötü Haber! Sınıf Geçme Notu Yeniden Düzenlendi: Türkçe Ortalaması 70 Zorunluluğu Getirildi

Lise ve Ortaokul Öğrencilerine Kötü Haber! Sınıf Geçme Notu Yeniden Düzenlendi: Türkçe Ortalaması 70 Zorunluluğu Getirildi
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, canlı yayında temel eğitim yönetmeliğinin detaylarını paylaştı. Bakan Tekin, yeni bir düzenleme yapıldığını ve Türkçe dersinden ortalama 70 not alınması zorunluluğunun getirildiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in son dakika açıklamalarıyla, lise ve ortaokul öğrencilerinin sınıf geçme not ortalaması yeniden belirlendi. Bakan Tekin'in canlı yayında yaptığı açıklamada, temel eğitim yönetmeliğinde yapılan değişikliklerle ilgili detaylar paylaşıldı. Yeni düzenlemeyle birlikte öğrencilerin, Türkçe dersinden en az 70 ortalama alması zorunlu hale getirildi.

Önceki yönetmelikte, 50 not ortalamasını yakalayan bir öğrenci, bazı derslerden yüksek not alarak 50 ortalamayı sağladığında, diğer derslerde düşük not alsa bile sınıfı geçebiliyordu. Ancak yeni yönetmelikle, sınıf geçme koşulları daha da sıkılaştırıldı. Bakan Tekin, “Önümüzdeki hafta yayınlanacak olan temel eğitim yönetmeliğimizde, Türkçe'den 70 alma zorunluluğu getirdik. Türkçe ortalaması 70 olmayan öğrencimiz geçemeyecek” dedi.

Açık Lise Sınavları Yüz Yüze Olacak

Ayrıca, açık lise sınavlarıyla ilgili de önemli açıklamalar yapıldı. Bakan Tekin, açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısının oldukça azaldığını ve bu yıl açık lise sınavlarının yüz yüze yapılacağını belirtti. Bakan, “Açık lise ile ilgili uygulamaya baktık. An itibariyle bizim tanımladığımız meşru gerekçeler, sebeplerle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok azalmış durumda. Yaklaşık 10 bin kayıt yaptıran öğrenci var. Aldığımız tedbirin kamuoyunda pozitif karşılık bulduğunu ve doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

Bu değişiklikler, öğrencilerin akademik başarısını daha da artırmayı ve eğitim kalitesini yükseltmeyi hedeflemektedir. Yeni düzenlemelerin uygulanmaya başlamasıyla birlikte, Türk eğitim sisteminde önemli bir döneme girilmiş olacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.