Milli yasta okullar tatil olur mu? 19 – 20 Ekim İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler açık mı, okul var mı? İşte Detaylar…

Milli yasta okullar tatil olur mu? 19 – 20 Ekim İlkokul, ortaokul, lise ve üniversiteler açık mı, okul var mı? İşte Detaylar…
"Okullar tatil mi?" oldu. 19 ve 20 Ekim'de ilkokul, ortaokul, lise ve üniversitelerin durumu merak uyandırdı... İşte, 3 günlük milli yas nedeniyle eğitimde son durum hakkında bilmeniz gerekenler!

Son günlerde Orta Doğu'daki gerilim artarken, Gazze'de 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı ulusal ve uluslararası gündemi derinden sarsmıştır. Bu trajik olayın ardından AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, Türkiye'nin bu saldırı nedeniyle 3 gün süreyle milli yas ilan edeceğini duyurdu.

Yas kararı sonrasında vatandaşlar, milli yasın ne anlama geldiğini, bu süre zarfında okulların tatil olup olmadığını ve bayrakların hangi durumlarda yarıya indirildiğini merak etmeye başladı.

Milli Yas Nedir Neden İlan Edilir?

Milli yas, bir ülkenin büyük bir felaket, önemli bir kişinin ölümü ya da toplumu derinden etkileyen olaylar sonrasında halkının duyduğu ortak acıyı ifade etmek, bu acıya saygı göstermek ve anlamını paylaşmak amacıyla ilan ettiği özel gündür.

Ülkemizde milli yas ilan edildiğinde bayraklar yarıya indirilir, ancak TBMM ve Anıtkabir önündeki bayraklar bu uygulamadan muaf tutulur.

19 ve 20 Ekim'de Okullar Açık mı, Tatil Mi?

Evet, 19 ve 20 Ekim tarihlerinde okullar açık olacak ve eğitim-öğretime devam edilecek. Milli yas ilan edilse de bu, okulların tatil olacağı anlamına gelmez. İlkokul, ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri eğitimlerine devam edecekler.

Bu kararın ilanı, vatandaşların ve öğrenci velilerinin doğru bilgiye ulaşmaları adına önem taşıyor. Okulların açık olacağının bilinmesi, eğitim süreçlerinin aksamadan devam etmesi adına kritik bir bilgidir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.