Ankaralı Emlakçılar Uyardı; Fırsatçıları Durdurun...

Ankaralı Emlakçılar Uyardı; Fırsatçıları Durdurun...
Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, deprem bölgesinden diğer kentlere gelen depremzedelere konutta fahiş fiyat artışı yapan ve çok büyük mağduriyete yol açan fırsatçı konut sahiplerine karşı bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, deprem bölgesinden diğer kentlere gelen depremzedelere konutta fahiş fiyat artışı yapan ve çok büyük mağduriyete yol açan fırsatçı konut sahiplerine karşı bir an evvel harekete geçilmesi gerektiğini söyledi.

Depremden dolayı kimi fırsatçı konut sahipleri tarafından fahiş artışlar yapıldığını belirten Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, “Son zamanlarda kiralık ve satılık mülklerdeki fahiş fiyatlarla ilgili sanki Emlak Danışmanlarının fiyatı belirlemede bir  inisiyatifi varmış gibi lanse edilmektedir. Fahiş fiyatı yaratan ortamı emlakçılarımızın yarattığı algısı son derece yanlış bir durumdur. Konutta talebi fırsata çevirenler mülk sahipleridir. Bugün geldiğimiz bu noktada özellikle yetki belgesiz-kayıtdışı aracılık faaliyeti sayısı da bir hayli fazladır. Bu fırsatçılar deprem felaketini fırsata çevirip, haksız rekabete de neden olmaktadırlar.

Fahiş fiyat, bir ürünün fiyat düzeyini belirtmek üzere adil olmayan çok şaşırtıcı, abartılı fiyat anlamındaki bir ölçü ifadesidir. Bu durumda aklımıza fiyatın ölçüsü nedir diye bir soru gelebilir. Normal işleyen bir piyasada mal ve hizmetlerin fiyatları takdir edersiniz ki arz ve talebe göre, değer tespitine göre belirlenmektedir.

Türkiye’de yıllık 1 milyon konuta ihtiyaç olduğu gerçeği ortadayken, bu sayılara ulaşılamamakta, üstüne 11 ilimizi kapsayan deprem felaketinin ardından gerçekleşen mecburi göçler nedeniyle fiyatlar iyice yükselişe geçmiştir.

MAĞDURİYET ŞİKAYETLERİ ARTTI

Depremde binlerce insanımızı kaybettik. On binlerce insanımız yaralı kurtuldu. On binlerce insanımız yakınını kaybetti ve büyük acılar içerisindeler.  Ülke olarak yas süreci yaşıyoruz. Yüz binlerce depremzede aileleriyle birlikte Ankara’nın da içinde olduğu diğer şehirlerimize göç ediyor. Depremzede vatandaşlarımız nerede nasıl geçici olarak barınacakları noktasında arayış içerisindeyken, ülke olarak hepimizin onları acılarıyla baş başa bırakmamamız ve destek olmamız gerekirken bir de fırsatçı vicdansızlar konutta kira ve satış işlemlerinde fahiş fiyat artışı yapıyor. Bu durumdan normalde ev almak ya da kiralamak isteyenler de etkilenmiş durumda. Yaşanan mağduriyetlerden dolayı Odamıza her gün onlarca şikayet gelmekte. Fırsatçı ev sahiplerine izin verilmemeli, sektör sahipsiz bırakılmamalı. Fiyatların konutun mevcut hak ettiği değer üzerinden seviyesini koruması ve artmaması için bu konuda ilgili Bakanlığımız; Ticaret Bakanlığı tarafından, bir düzenleme, bir politika oluşturulması adına bir an evvel harekete geçilmesi kaçınılmaz bir hal almıştır. Büyük mağduriyetlere yol açan fırsatçılara izin verilmemeli, sektör kendi haline bırakılmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.