Ünlü Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Vefat Etti! Kötü Haberi Kızı Duyurdu… “Salak Milyoner’in Yıldızıydı”

Ünlü Tiyatro ve Sinema Oyuncusu Vefat Etti! Kötü Haberi Kızı Duyurdu… “Salak Milyoner’in Yıldızıydı”
Türk sinemasının sevilen oyuncusu Oya Alasya vefat etti. Kızı Zeynep Alasya, sosyal medyadan duyurdu. Cenazesi Zincirlikuyu Camii'nden alınıp aynı yerdeki mezarlığa defnedilecek.

Türk sinema ve tiyatro camiası büyük bir yıldızını daha kaybetti. Efsanevi filmler “Köyden İndim Şehire” ve “Salak Milyoner”deki unutulmaz performanslarıyla tanıdığımız Oya Alasya, yaşamını yitirdi.

Acı haberi, Oya Alasya'nın kızı Zeynep Alasya sosyal medya üzerinden sevenleriyle paylaştı. Ünlü oyuncunun vefatı, san

Merhume Oya Alasya'nın naaşı, Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedilecek.

unlu-oyuncu-oya-alasya-hayatini-kay-imi7.webp

OYA ALASYA KİMDİR?

İstanbul'da 1949 yılında doğan Oya Alasya, genç yaşlarda tiyatro aşkıyla tanıştı. Kariyerine tiyatroda başlayarak Türk sinemasında da önemli yer edindi. 1960'ların sonlarında tanıştığı ünlü komedyen Zeki Alasya ile olan beraberliği 1969 yılında nikah masasına taşındı. Bu evlilikten dünyaya gelen Zeynep, çiftin tek çocuğudur. Ancak, 1987 yılında bu evlilik sonlandı.

Oya Alasya, seyircisi tarafından “Kapıcının Kızı”, “Sev Kardeşim”, “Köyden İndim Şehire”, “Salak Milyoner”, “Tamam mı Devam mı” ve “Üç Gelin Altı Damat” gibi unutulmaz filmlerle hatırlanacak. Ancak en çok, "Köyden İndim Şehire" ve "Salak Milyoner" filmlerindeki “Himmet’in Karısı” karakteriyle hafızalara kazındı. Alasya'nın vefatı, Türk sinema ve tiyatro tarihinde büyük bir kayıp olarak anılacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.