Sabah Kahvesi Gerçekten de Zararlı mı? Uzmanlar Uyarıyor: Strese Sokuyor...

Sabah Kahvesi Gerçekten de Zararlı mı? Uzmanlar Uyarıyor: Strese Sokuyor...
Sabahları ilk uyanıldığında kahve tüketmenin, kafeinin idrar söktürücü etkisi sebebiyle su kaybına neden olabileceğini belirten uzmanlar, ayrıca kahvenin kortizol adlı stres hormonunun salgılanmasını tetikleyebileceğine dikkat çekiyor.

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte birçoğumuzun eline aldığı ilk şey, sıcacık bir fincan kahve oluyor. Ancak uzmanlar, bu alışkanlığın bize pek de iyi gelmediğini söylüyor. IFL Science yazarlarından Laura Simmons'ın değindiği konulara göre, sabahları hemen kahve içmek, birtakım olumsuz etkilere neden olabiliyor.

Neden Su İçmeliyiz?

Kahve, kafein içeriyor ve kafeinin idrar söktürücü etkisi bulunuyor. Bu durum, özellikle gece boyunca su tüketmemiş olan vücudunuzun sabahları daha fazla suya ihtiyaç duyduğu bir zamanda, su kaybını hızlandırabiliyor. ABD'deki Beslenme ve Diyetetik Akademisi sözcüsü Farren Allen, vücudun su ihtiyacının, beyin ve beden fonksiyonlarının düzgün çalışabilmesi için kritik olduğuna dikkat çekiyor.

Kahve ve Stres İlişkisi

Kahvenin bir diğer olumsuz etkisi, kortizol adlı stres hormonunun salgılanmasını tetiklemesi. Bu da demek oluyor ki, sabahları erken saatte kahve tüketmek, gün boyu stres seviyenizin artmasına yol açabilir. Uzmanlar, bu nedenle kahvenizi hemen uyanır uyanmaz değil, sabahın ilerleyen saatlerinde içmenizi tavsiye ediyor.

Kahvenin birçok faydası olmasına rağmen, tüketim zamanının da oldukça önemli olduğunu görmekteyiz. Sabahları uyanır uyanmaz kahve içmek yerine biraz beklemek, hem vücudunuzun su ihtiyacını karşılamasına yardımcı olacak hem de stres seviyenizi dengeleyecektir. Özellikle bu bilgiler ışığında, sabah rutininizi gözden geçirmenizde fayda var.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.