65 Yaş Üstü Kişiler için Şok Bir Açıklama Geldi! Fahrettin Koca Uyardı... Aman Dikkat

65 Yaş Üstü Kişiler için Şok Bir Açıklama Geldi! Fahrettin Koca Uyardı... Aman Dikkat
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, 65 yaş üstü bireylere ve kronik hastalığı bulunan vatandaşlara yönelik yeni bir uyarıda bulundu. Bugünden itibaren geçerli olacak bu uyarı, grip aşısı uygulamasının başlatılmasına dair oldu.

Sağlık Bakanı Koca, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, 15 Eylül’den itibaren 65 yaş üstü vatandaşlarımızla birlikte, 65 yaş altında olup kronik hastalığı olan bireyler için grip aşısı uygulamasının normal takvimiyle başlayacağını belirtti. Bakan, grip aşısının bu gruplar için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Koca, aşının, grip hastalığına yakalanma riskini azalttığını ve hastalığın şiddetini hafifleteceğini ifade etti. Ayrıca, gripin özellikle 65 yaş üstü ve kronik hastalığı bulunan kişilerde zatürre, bronşit, sinüzit ve kulak enfeksiyonu gibi komplikasyonlara yol açabildiğine dikkat çekti.

Sağlık Bakanı Koca’nın bu önemli açıklaması, sosyal medya üzerinden milyonlarca vatandaşı bilgilendirdi ve vatandaşları grip aşısı yaptırmaları konusunda teşvik etti. Özellikle kış aylarının yaklaşması ve salgın hastalıkların daha sık görülmesi nedeniyle, Bakan Koca'nın bu uyarısı büyük önem taşımakta.

Grip aşısının, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik hastalığı bulunan kişilere yönelik olması, bu grupların grip ve diğer kış hastalıklarına karşı daha savunmasız oldukları gerçeğini bir kez daha ortaya koymakta. Bu nedenle Bakan Koca, bu risk gruplarındaki bireylerin grip aşılarını mutlaka yaptırmaları gerektiğini vurguladı.

65 yaş üstü bireyler ve kronik hastalığı olan vatandaşlar, Bakan Koca'nın bu uyarısını dikkate alarak, kış aylarında sağlıklarını korumak adına grip aşısı yaptırmalıdır. Bu uygulama, bireyleri kış aylarında olası hastalıklardan koruyarak, daha sağlıklı ve güvende hissetmelerini sağlayacak.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.