Güzelliğiyle Fenomen Oldu! Yapay Zekanın Aylık Kazancı Dudak Uçuklattı! Ayda Tam Tamına 13 bin Dolar kazanıyor!

Güzelliğiyle Fenomen Oldu! Yapay Zekanın Aylık Kazancı Dudak Uçuklattı! Ayda Tam Tamına 13 bin Dolar kazanıyor!
Moda dünyasına ve influencer'larla markalara yeni bir soluk getiren yapay zeka "modeli" Aitana, programlara asla geç kalmıyor ve Instagram'da binlerce takipçiye sahip. Aitana'nın geliştiricileri, ona bir kişilik kazandırmak için çalışıyor.

Moda dünyası ve influencer'lar için büyük bir sorun, programlara geç kalmak veya son dakika iptalleri nedeniyle projelerde aksaklıklar yaşamaktır. Ancak bu sorunu çözmek için yapay zeka "modelleri" devreye girmeye başladı. İşte bu yenilikçi yaklaşımın bir örneği olarak tanıtılan Aitana, büyük bir ilgi görüyor.

Yapay Zekanın Aylık Kazancı Dudak Uçuklattı!

Rubén Cruz liderliğindeki bir tasarım ajansı olan The Clueless, 25 yaşındaki yapay zeka "modeli" Aitana'yı oluşturdu. Aitana, hiçbir zaman programlarına geç kalmıyor ve bu nedenle markalar için güvenilir bir seçenek sunuyor.

Ayda Tam Tamına 12.600 bin Dolar kazanıyor!

Aitana, Instagram'da 130.000'den fazla takipçiye sahip ve yoğun dönemlerde aylık 12.600 dolar (10.000 €) kazanıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-27-140153.jpg

Güzelliğiyle Fenomen Oldu!

Aitana, sadece bir yapay zeka "modeli" olarak görülmüyor. Ona bir kişilik kazandırmak için çaba sarf ediliyor ve sosyal medya profili, onun günlük yaşamını ve etkinliklerini yansıtmak için kullanılıyor. Örneğin, Aitana'nın Instagram profilindeki paylaşımlarından biri, Barselona'daki Blink 182 konserine katılırken çekilmiş gibi görünüyor, ancak bu gerçek değil.

The Clueless ekibi, yapay zeka ve tasarım uzmanlığını bir araya getirerek Aitana'nın hayatını düzenliyor ve faaliyetlerini planlıyor. Bu başarı, Aitana'nın biraz daha çekingen kardeşi Maia'nın doğmasına da yol açtı ve şimdi sanal modeller isteyen markalardan gelen talepler artıyor.

ekran-goruntusu-2023-11-27-140202.jpg

Ancak bu yeni yaklaşım, moda dünyası ve influencer'lar arasında tartışmalara neden oluyor. Yapay zeka "modellerinin" gerçekçi olmayan standartlar belirleyebileceği ve genç nesilleri etkileyebileceği endişeleri giderek artıyor. The Clueless ise sadece mevcut estetiği yansıttıklarını ve gerçek influencer'lar ve markalar tarafından belirlenen standartları takip ettiklerini savunuyor.

Bu yeni trend, modellik dünyasını ve reklamcılık sektörünü değiştirirken, sanal mükemmelliğin toplum üzerindeki etkisi ve reklamcılık sektöründeki potansiyel değişiklikler hakkında daha fazla tartışma yaratmaya devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.