KOAH Hastalığına Karşı Uzmanlardan Önemli Uyarılar! Kadınlar Daha Çok Yakalanıyor!

KOAH Hastalığına Karşı Uzmanlardan Önemli Uyarılar! Kadınlar Daha Çok Yakalanıyor!
İç hastalıkları uzmanları, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH) konusunda uyarılarda bulunarak, hastalığın en iyi çözümünün hiç yakalanmamak olduğunu vurguluyorlar.

İç hastalıkları uzmanları, kronik bir solunum hastalığı olan Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) hakkında uyarılarda bulunuyor. Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat ve Uzm. Dr. M. Sami Şen, KOAH hastalığına karşı bilinçlendirme yaparak önemli bilgiler paylaştılar.

Uzm. Dr. M. Atakan Canbulat, KOAH'ın yaşam konforunu olumsuz etkileyen bir hastalık olduğunu belirterek, sigaranın bu hastalığın en büyük nedenlerinden biri olduğunu ifade etti. Özellikle sigaranın yol açtığı sabaha kadar süren balgamlı öksürükler ve nefes darlığı KOAH hastalığının belirtileri arasında yer alıyor. Günümüzde sigara ile mücadele devam etse de KOAH vakalarının arttığına dikkat çekiyor.

Uzm. Dr. M. Sami Şen ise KOAH'ın temelinde kronik bronşit ve amfizem hastalıklarının birleşiminden oluştuğunu açıkladı. Kronik bronşit, solunum yollarının uzun süre zararlı gazlara ve maddelere maruz kalması sonucu oluşan, öksürük ve balgam şikayetleriyle seyreden bir hastalıkken, amfizem ise akciğer içerisindeki alveollerin hasar gördüğü bir akciğer hastalığıdır.

Bu iki hastalığın birleşimi sonucu KOAH adı verilen kronik bir solunum hastalığı ortaya çıkıyor. KOAH'ın geri dönüşü olmayan bir hastalık olduğunu vurgulayan Uzm. Dr. M. Sami Şen, hastalığın en iyi çözümünün hiç yakalanmamak olduğunu belirtiyor.

Özellikle sigara içmenin ve sigara içilen ortamlarda bulunmanın KOAH riskini artırdığını ifade eden uzmanlar, hava kirliliğinden ve zararlı maddelerden uzak durmanın önemini vurguluyorlar. Ayrıca düzenli olarak doktora başvurup solunum testi yaptırmayı da unutmamak gerekiyor. KOAH hastalığının önlenmesi ve tedavi edilmesi için bilinçli davranmak büyük önem taşıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.