Bitki Çayları Konusunda Uzman Uyarısı! Zehir İçseniz Daha İyiymiş! İşte Tüm Detaylar...

Bitki Çayları Konusunda Uzman Uyarısı! Zehir İçseniz Daha İyiymiş! İşte Tüm Detaylar...
Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, bitki çayları hakkında önemli uyarılarda bulundu ve son kullanma tarihine dikkat çekti.

Bariatrik Cerrahi Diyetisyeni Cansu Arslan, özellikle kış aylarında tüketilen bitki çaylarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, bu konuda önemli tavsiyelerde bulundu.

Arslan, her bitki çayının bir son kullanma tarihi olduğunu hatırlatarak, tüketim konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtti. Ayrıca, açıkta satılan ve tazeliğinden emin olunamayan bitki çaylarının tercih edilmemesi gerektiğini söyledi.

Bitki çaylarının da son kullanma tarihi olduğunu vurgulayan Arslan, uzun süre muhafaza edilen çayların tüketilmemesi gerektiğini ifade etti.

ekran-goruntusu-2023-12-05-143339.jpg

Arslan, özellikle ıhlamur çayının demleme yöntemiyle hazırlanması gerektiğini belirterek, bu çayın kaynatılmadan demlenmesi gerektiğini söyledi. İnfüzyon yöntemiyle hazırlanan bitki çaylarının daha etkili olduğunu belirten Arslan, bu yöntemin 1 su bardağı kaynamış suya 1 tatlı kaşığı bitki eklenerek uygulandığını açıkladı.

Ayrıca, çiçek, yaprak veya uçucu yağ içeren çayların bu yöntemle hazırlanması gerektiğini belirten Arslan, kaynatma işleminin uçucu yağları kaybettireceğini ve bitkinin etkisini azaltacağını ifade etti.

Sizlere bitki çaylarının doğru şekilde hazırlanması ve tüketilmesi konusunda uzman tavsiyelerini ileten Cansu Arslan'ın uyarılarına dikkat etmenin sağlığınıza olumlu katkı sağlayabileceğini unutmayın.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.