ABD'li Bilim İnsanları İlk Kez Açıkladı: Bu Gıda Beyni 30 Yaş Gençleştiriyor

ABD'li Bilim İnsanları İlk Kez Açıkladı: Bu Gıda Beyni 30 Yaş Gençleştiriyor
Kakao ve benzeri besinlerde bulunan flavonoidlerin beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığı belirlendi. İşte detaylar ve yaşlanan zihinleri korumak için önerilen besinler!

ABD'de Columbia Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, flavonoid tüketiminin yaşla bağlantılı zihinsel gerilemeyi azalttığını ortaya koydu. Araştırmada, kakao ve benzeri besinlerde bulunan flavonoidlerin beyindeki hafıza fonksiyonlarını iyileştirdiği ve yaşa bağlı zihinsel gerilemeyi azalttığı saptandı.

ABD'li Bilim İnsanları İlk Kez Açıkladı:

3 bin 500 denek üzerinde yürütülen araştırmada, günlük 500 miligram flavonoid takviyesi verilen katılımcıların kelime dağarcığını ve düşünme hızlarını geliştirdiği gözlemlendi. Bu flavonoid takviyesinin kakaoda da bulunan flavonoid maddesi sayesinde yaşla ilerleyen hafıza problemlerini yavaşlattığı ve hafıza kapasitesini artırdığı belirlendi.

Araştırmanın yazarlarından Prof. Adam M. Brickman, düşük flavonoid seviyelerine sahip katılımcılarda kaydedilen zihinsel gelişmeye dikkat çekerek, flavonoid yoğunluğu yüksek beslenmenin ileri yaşlarda bilişsel fonksiyonları geliştirdiğini açıkladı.

Bu Gıda Beyni 30 Yaş Gençleştiriyor

Flavonoid maddesi kako, yeşil çay, yeşil yapraklı sebzeler, siyah frenk üzümü, soğan, elma, kiraz, şeftali, limon, üzüm ve turunçgiller dahil birçok meyve ve sebzenin içerisinde bulunduğu açıklandı.

Cilt sağlığından zihinsel performansa kadar birçok faydası olan kakao ve benzeri besinlerin düzenli tüketiminin önerildiği araştırma, yaşlanan zihinleri korumak için beslenme alışkanlıklarının önemini vurguluyor. Bu bulgular, gelecekte yapılacak çalışmalara öncülük edebilecek nitelikte.

Araştırma, PNAS dergisinde yayımlandı ve yaşlanan zihinleri koruma konusunda farklı besinlerin rolünü anlamamıza katkıda bulunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.